Dette blogginnlegget er skrevet av Marie H. Roald fra The Vanilla Monologues.
Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no
Gjør deg klar for en skikkelig fristelse!
I dag deler jeg nemlig min favoritt-ostekake med dere!
Den har et fløyelsmykt fyll med hvit sjokolade, kremost og sitron, og fyllet hviler på en sprø bunn av vaniljekjeks og et deilig syrlig lag med sitron curd.
Hva er curd? Det er en fyldig og smakfull marmelade-aktig krem, som får sin karakteristiske konsistens og fylde fra både egg og smør. Det høres kanskje rart ut med egg og smør i en sitronkrem, men jeg lover deg at det er utrolig godt.
Her bruker jeg en ferdiglaget curd, som du får i de fleste store matbutikker nå for tiden, men du kan absolutt lage din egen. Da følger du bare denne oppskriften og bytter ut pasjonsfruktpuréen med sitronsaft.
Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no
Søtt og syrlig sammen slår aldri feil, og denne kaken er intet unntak.
Har du lyst å lage en ostekake med «det lille ekstra» til en spesiell anledning vil jeg anbefale denne på det varmeste!