Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

Dette er min desiderte favorittkjeks – deilige sjokolade-cookies med pekannøtter!
Yummy!
Happy baking to you all.

Southern pecan chocolate chip cookies:
- 230 g usaltet smør (romtemperert)
- 170 g sukker
- 150 g lys brunt sukker
- 2 store egg
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 300 g hvetemel
- 1 ts natron
- ½ ts salt
- 300 g sjokoladeknapper
- 75 g hakkede pekannøtter
Forvarm stekeovnen til 175 °C.
Jeg bruker som regel varmluft når jeg lager kjeks, for jeg synes kjeksene blir litt mer fluffy da.
Rør smør, sukker og lys brunt sukker fluffy i ca. 3 minutter.

Tilsett ett egg om gangen.

Tilsett så vaniljeekstrakt, og rør blandingen luftig i ytterligere 2 minutter.
Rør hvetemel, natron og salt godt sammen. Tilsett blandingen i røren og
miks til alt er godt blandet.

Rør inn sjokoladeknapper og finhakkende
pekannøtter.
Jeg legger også noen sjokoladeknapper på toppen av kjeksene før jeg steker dem. Da ser de ekstra fine ut når de er ferdige.
Bruk en iskremskje til å fordele røren på bakeplaten, én skje per kjeks.

Stek kjeksene i 9–11 minutter.

Avkjøl i 10 minutter på bakeplaten før du nyter dem.

Håper du ble fristet å bake disse kjeksene!

De er bare så himmelsk gode … Husk bare å bruke lyst, brunt sukker – da får du en vakker og gyllen farge på kjeksene.
