Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.
Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei alle sammen.
I dag deler jeg oppskriften på denne enkle suksessterten med dere, den er utrolig god og passer til enhver anledning.
Suksessterte
- 6 egg
- 300 g melis
- 375 g grovmalte mandler
- 1 ts. sitron
- 1 ss. vaniljeekstrakt
Eggekrem:
- 6 eggeplommer
- 1 1/2 dl kremfløte
- 180 g sukker
- 1 vaniljestang (frøene)
- 200 g meierismør
Topping/pynt:
- 100 g revet sjokolade
Separér eggene slik at hviter og plommer er hver for seg.
Spar eggeplommene til kremen.
Pisk eggehvitene, tilsett sitronjuice i begynnelsen.
Tilsett melis litt etter litt, fortsett å piske til røra blir seig og blank.
Tilsett vaniljeekstrakt.
Pisk helt til du får en hvit og fluffy marengs.
Rør malte mandler godt inn i røra.
Ha kakerøren over i en rund bakeform (26 eller 28 cm).
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.
Avkjøles.
Etter steking presser jeg kaken litt ned slik at den blir rett på toppen.
Kremen: ha eggeplommer, krem, sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Sett kjelen på lav varme og visp til blandingen tykner.
Ta kjelen av platen og sett den i et kaldt vannbad.
Når kremen er avkjølt helles den i mikserbollen, start mikseren.
Tilsett smøret litt og litt. miks det i cirka 3-4 minutter til det er fluffy og fint.
Bre eggekremen over mandelbunnen.
Hakk litt sjokolade og dryss det over toppen.
Sett det hele kaldt i minst en time for du serverer kaken.
Så er det bare å nyte et deilig stykke og dele med dem rundt deg.
Håper dere ble fristet.
Varme klemmer fra meg til deg.
Love, Manuela