Suksessterte

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

PicMonkey Collage

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei alle sammen.

I dag deler jeg oppskriften på denne enkle suksessterten med dere, den er utrolig god og passer til enhver anledning.

01

Suksessterte

  • 6 egg
  • 300 g melis
  • 375 g grovmalte mandler
  • 1 ts. sitron
  • 1 ss. vaniljeekstrakt

Eggekrem:

  • 6 eggeplommer
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 180 g sukker
  • 1 vaniljestang (frøene)
  • 200 g meierismør

Topping/pynt:

  • 100 g revet sjokolade

Separér eggene slik at hviter og plommer er hver for seg.

Spar eggeplommene til kremen.

Pisk eggehvitene, tilsett sitronjuice i begynnelsen.

Tilsett melis litt etter litt, fortsett å piske til røra blir seig og blank.

 

Tilsett vaniljeekstrakt.

 

Pisk helt til du får en hvit og fluffy marengs.

 

011

 

Rør malte mandler godt inn i røra.

 

7654

Ha kakerøren over i en rund bakeform (26 eller 28 cm).

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 30 minutter.

887654

 

Avkjøles.

 

Etter steking presser jeg kaken litt ned slik at den blir rett på toppen.

Kremen: ha eggeplommer, krem, sukker og frøene fra vaniljestangen i en kjele. Sett kjelen på lav varme og visp til blandingen tykner.

 

Ta kjelen av platen og sett den i et kaldt vannbad.

5B7C3540909

Når kremen er avkjølt helles den i mikserbollen, start mikseren.

Tilsett smøret litt og litt. miks det i cirka 3-4 minutter til det er fluffy og fint.

098798

 

Bre eggekremen over mandelbunnen.

98321

 

Hakk litt sjokolade og dryss det over toppen.

Sett det hele kaldt i minst en time for du serverer kaken.

 

Så er det bare å nyte et deilig stykke og dele med dem rundt deg.

98765

Håper dere ble fristet.

Varme klemmer fra meg til deg.

Love, Manuela