Svenske sjokoladekuler
- 255 g havregryn
- 200 g smør
- 80 g sukker
- 60 gram kakao
- 180 g glukose eller hvit syrup*
- 1 ss. kaffepulver*
- 2 ts vanilla bean paste eller 1 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
- 100 g kokos
- 100 g perlesukker
- 100 g kakepynt av sjokolade
- Pisk smør, sukker og glukose luftig.
- Tilsett resterende ingredienser og blandt det godt sammen.
- Form små kuler av deigen med hendene det er lurt å fukte hendene med vann jevnlig når du skal forme kulene med hendene for at havregryns massen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.
- Rull kulene forsiktig i kokosen, sukker perle eller i sjokolade kakepynt.
- Oppbevares i kjøleskapet i noen timer for du nytter disse.
*Glukose får du kjøpt i velassorterte dagligvare.
*Jeg bruker NESCAFÈ Espressopulver i disse sjokolade kuler, men bruk hvilke merke du liker best.
Håper dere ble fristet, ha en fin kveld videre. Varme klemmer fra meg til deg.