Svenske sjokoladekuler

 

Svenske sjokoladekuler

  • 255 g havregryn
  • 200 g smør
  • 80 g sukker
  • 60 gram kakao
  • 180 g glukose eller hvit syrup*
  • 1 ss. kaffepulver*
  • 2 ts vanilla bean paste eller 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:

  • 100 g kokos
  • 100 g perlesukker
  • 100 g kakepynt av sjokolade
  1. Pisk smør, sukker og glukose luftig.
  2. Tilsett resterende ingredienser og blandt det godt sammen.
  3. Form små kuler av deigen med hendene det er lurt å fukte hendene med vann jevnlig når du skal forme kulene med hendene for at havregryns massen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.
  4. Rull kulene forsiktig i kokosen, sukker perle eller i sjokolade kakepynt.
  5. Oppbevares i kjøleskapet i noen timer for du nytter disse.

*Glukose får du kjøpt i velassorterte dagligvare.

*Jeg bruker NESCAFÈ Espressopulver i disse sjokolade kuler, men bruk hvilke merke du liker best.

Håper dere ble fristet, ha en fin kveld videre. Varme klemmer fra meg til deg.