Trøffelkuler

6santa

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com/no. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

1santa

12santa

9santa

TRØFFELKULER

Trøffelkuler av sjokolade

  • 150 ml kremfløte
  • 300 g mørke sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
  • 40 g usaltet smør

Trøffelkuler av bringebær

  • 300 g mørke sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
  • 125 ml kremfløte
  • 25 ml bringebærpure
  • 40 g usaltet smør

Pynt

  • Mørk kakao
  • Sukkerstenger
  • Sjokoladestrøssel
  1. Hell i sjokolade og smør som er kuttet i terninger i en stor bolle.
  2. Gi fløten et oppkok i en liten kjele og dra kjelen av platen. Bruker du bringebærpureen, varmer du den samtidig med kremfløten.
  3. Hell varm kremfløte over sjokoladen og smøret. Rør med en visp til alt er smeltet.
  4. Avkjøle dette i kjøleskapet i cirka 2 – 4 timer.
  5. Med en liten iskremskje ruller du kuler som trilles i mørk kakao, knust sukkerstang eller sjokoladestrøssel. Du kan bruke all slags strøssel, som hakkede nøtter, kokos,  krokan og hakkede mandler.

Varm sjokolade

  1. Varm opp melken i en kjele. Ta kjelen av platen rett før melken når kokepunktet og hell det i et krus.
  2. Tilsett to trøfler og la sjokoladen smelte i den varme melken. Rør med en skje, tilsett pisket kremfløte og litt knust sukkerstangstrøssel.

100santa

Håper dere ble fristet.

Ønsker dere alle en fin kveld videre,

Happy Holidays, xoxo Manuela

6santa