Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com/no. Alle foto: Manuela Kjeilen.
TRØFFELKULER
Trøffelkuler av sjokolade
- 150 ml kremfløte
- 300 g mørke sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
- 40 g usaltet smør
Trøffelkuler av bringebær
- 300 g mørke sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
- 125 ml kremfløte
- 25 ml bringebærpure
- 40 g usaltet smør
Pynt
- Mørk kakao
- Sukkerstenger
- Sjokoladestrøssel
- Hell i sjokolade og smør som er kuttet i terninger i en stor bolle.
- Gi fløten et oppkok i en liten kjele og dra kjelen av platen. Bruker du bringebærpureen, varmer du den samtidig med kremfløten.
- Hell varm kremfløte over sjokoladen og smøret. Rør med en visp til alt er smeltet.
- Avkjøle dette i kjøleskapet i cirka 2 – 4 timer.
- Med en liten iskremskje ruller du kuler som trilles i mørk kakao, knust sukkerstang eller sjokoladestrøssel. Du kan bruke all slags strøssel, som hakkede nøtter, kokos, krokan og hakkede mandler.
Varm sjokolade
- Varm opp melken i en kjele. Ta kjelen av platen rett før melken når kokepunktet og hell det i et krus.
- Tilsett to trøfler og la sjokoladen smelte i den varme melken. Rør med en skje, tilsett pisket kremfløte og litt knust sukkerstangstrøssel.
Håper dere ble fristet.
Ønsker dere alle en fin kveld videre,
Happy Holidays, xoxo Manuela