Verdens beste sjokoladekake i langpanne

FOTO: Hilde Aasnæs
FOTO: Hilde Aasnæs

Denne kaken er kanskje ikke så pen, og langt fra sofistikert. Men den har allikevel blitt en av mine favoritter.

Oppskriften fikk jeg av en mamma i barselsgruppa, som igjen har fått den av en venninne. Og det er i barselsgrupper oppskriftene på de beste langpannekakene gjerne befinner seg – for har man barnehage- eller skolebarn, er det stadig avslutninger og sommerfester der man blir bedt om å ta med kake. Ingredienslisten i denne kaken sprenger alle kaloriskalaer, men jeg lukker øynene og nyter smaken, for den er faktisk verdt alt smøret og sukkeret.

Siden jeg fikk oppskriften har jeg knapt bakt andre langpannekaker. Den er barnevennlig i smaken, slik langpannekaker skal være, men er samtidig supersaftig og rett og slett utrolig god.

Hemmeligheten med denne kaken er at man prikker den med en bakepinne når den fortsatt er varm. Og når kaken er litt avkjølt, men fortsatt lunken, helles den generøse mengden glasur over. Hullene i kaken fører til at glasuren renner ned i selve kaken, noe som gir en helt unik saftighet og smak.

langpanne2
FOTO: Hilde Aasnæs

Ingredienser:

400g smør

4,5 dl vann

4 ss kakao

9 dl sukker

10 dl mel

1 ts salt

1 beger lettrømme

2 ts natron

4 egg

Glasur: 

200 g smeltet smør

10 ss melk

4 ss kakao

500 g melis

3 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Smelt smøret, ha i vannet og visp inn kakaoen. Avkjøl.

Bland alt det tørre bortsett fra natron sammen  og rør rundt. Visp sammen eggene med en gaffel. Bland eggene og 2/3 av rømmen i det avkjølte smøret. Dette helles i det tørre, vispes sammen til en jevn røre.Ha natron i resten av rømmen og bland inn i røra.

Stekes i langpanne på 180 grader i ca. 40 min.

Når kaken er lunken skal den prikkes med en bakepinne eller lignende, glasuren skal renne ned i hullene.

Smøret smeltes og avkjøles. Sikt melisen og kakaoen og visp alt til en glatt glasur. Glasuren smøres over kaken mens den fortsatt er lunken. Kaken er best om den får stå 1-2 dager før den spises, da får den «satt» seg. Pynt gjerne med kokos til barneselskapet, eller la glasuren spille hovedrollen alene. 🙂

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 1217339


Varnish cache server