Appelsinpannekaker med karamelliserte hasselnøtter

Appelsinpannekaker med karamelliserte hasselnøtter

Uimotståelige appelsinpannekaker med varm karamellsaus og nøtter!

Oppskrift av: Camilla Agerup

Ingredienser

Pannekaker

225 g

hvetemel

5 stk

egg

175 g

sukker

75 g

smør

5 dl

melk

Karamelliserte hasselnøtter

200 g

sukker

0.5 dl

sirup

Slik gjør du det:

Visp sammen egg, melk, sukker og vaniljesukker i en bolle. Tilsett revet appelsinskall og smeltet smør. Rør inn alt melet.
La røren stå og svelle i 30 minutter.
Stek tynne pannekaker.
Smelt sukker og sirup i en stekepanne, og la det blir lysebrunt.
Ha i hasselnøttene og la surre i 5 minutter på svak varme.
Anrett pannekaker på tallerken og hell over lunken karamell.
Riv gjerne litt ekstra appelsinskall over og server med litt vaniljeis til.