
Alle foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com.
Hei, skjønne lesere!
Da jeg var liten, bodde vi bare en halvtime fra den belgiske byen Antwerpen, og ett av minnene jeg har derfra er at pappa serverte disse gode vaflene
nesten hver søndag etter at vi hadde vært i kirken. Jeg fikk dem ofte med krem eller iskrem på toppen, det kan virkelig anbefales.
I Belgia brukes det ofte øl i røren. Hvis du vil prøve det, så bytt ut kremfløte med øl.

Belgiske vafler (24 stk)
650 g hvetemel
8 g tørrgjær
100 g sukker
½ ts salt
4 dl helmelk
2 ½ dl kremfløte
4 store egg
2 ts vaniljeekstrakt
2 ss matolje
180 g usaltet smør,smeltet
200 g perlesukker (kan sløyfes)
Slik gjør du
Ha alle ingrediensene i en miksebolle og rør det godt sammen. Dekk bollen med plastfolie, stikk noen hull i folien med en gaffel eller kakepinne og sett bollen kaldt i 1–2 timer.
Varm opp vaffeljernet og ha 1–2 ss røre i hver vaffelform. Stek vaflene til de blir gyllenbrune, og gjenta med resten av røren.
Disse er nydelige som de er, men du kan servere dem med pisket krem eller iskrem, friske bær og sjokoladesaus.
