Brente vaniljemandler

82- Norwegians candied vanilla almonds (1)

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

 

Se video under av hvordan jeg lagde disse.

Brente vaniljemandler

  • 500 g mandler
  • 225 g sukker
  • 80 ml vann
  • 1–2 ts vanilla bean paste eller vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  • For å framheve smaken på mandlene litt ekstra, rister jeg dem i ovnen først. Legg mandlene utover en stekeplate og sett dem i ovnen på 180 ºC i ca. 5-7 minutter.
  •  Ha sukker, vann og vaniljeekstrakt i en stekepanne eller en litt vid tykkbunnet kjele. La det få et oppkok og la det koke til det ikke damper fra stekepannen lenger, da er vannet fordampet og kun smeltet sukker er igjen.
  • Ha i mandlene og rør godt, skru så ned varmen litt. Nå vil sukkeret krystalliseres og dekke mandlene med et hvitt sukkerlag, dette tar cirka 5 – 10 minutter.
  • Hell alt utover ett lett smurt bakepapiret og skill mandlene fra hverandre så godt det går.
  • Avkjøles helt.

Ønsker dere all en god helg videre, stor klem fra meg.

82- Norwegians candied vanilla almonds (1)

Kommentarer

Annonse:

Julekalender Smått og godt