Cupcake med jordbær

Cupcake med jordbær

Cupcake lages med frosne eller friske jordbær.

Oppskrift av: Siv Randi Palm
45 minutter
Bakverk

Ingredienser

150 g

jordbær

300 g

hvetemel

1 knivsodd

salt

120 g

sukker

2 stk

egg

2.5 dl

matfløte

1.25 dl

kremfløte

12 stk

jordbær

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen til 250 grader.
Hakk jordbærene og la dem stå ute på benken mens du sikter mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Rør inn sukker og jordbær. Visp eggene lett sammen i en annen bolle. Visp inn matfløte, olje og vaniljeekstrakt.
Bland det våte med det tørre, og rør forsiktig sammen til en glatt røre. Ha røren i muffinsformene, sett inn i ovnen, og skru den samtidig ned til 200 grader. Stek i ca. 20 minutter. La muffinsene hvile i minst 5 minutter.
Stivpisk kremfløten, gjerne med ½ ts sukker, og legg en klatt oppå hver muffins, bruk sprøytepose for å lage en pen snurretopp. Pynt med et ekstra jordbær på hver.

Kanskje disse også frister?