Cupcakes med vaniljekrem og bær

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com

God dag alle sammen, nå er det cupcakes på menyen!

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

De er laget med samme røre som man bruker for å lage Madeleinekaker, men her i cupcakeform.

Oppskriften gir en utrolig saftig og god cupcake som smaker friskt av sitron.

Nederst ser du oppskriften og cupcakesene pyntet og klare til 17. mai.

E95A7819

Jeg server ofte disse når jeg får gjester siden de er raske å lage. Kjempegode med litt deilig vaniljesaus, hjemmelaget selvfølgelig, og friske bær eller frukt.

Det blir neppe noe igjen av disse, de er bare så utrolig gode…

Men nå over til disse kakene (cupcakes), du kan lage dem i cupcakeformer eller i en langpanne, det blir opp til deg.

Hvis du lager dem i langpanne så avkjøl helt og sett så langpannen i fryseren i 30 minutter før du deler kaken opp i mindre biter.

Madeleinekaker (cupcakes)

(24 stk.)

  • 185 gram mel
  • 1 1/4 ts bakepulver
  • 200 gram egg (cirka 4 stk)
  • 180 gram sukker
  • 110 gram flytende glukose (dr.Oetker)
  • 75 gram usaltet smør
  • 40 gram helmelk
  • 75 gram ferskpresset sitronsaft

Sett ovnen på 180 grader. Ta fram muffinsbrett og sett i papirformer, eller kle en langpanne med bakepapir. Spray bakepapiret med matfett og sett til side så lenge.

Sikt mel og bakepulver over i en bolle.

Ha egg og sukker i en miksebolle og visp dem sammen til en lys og luftig eggedosos, ca. 10 minutters visping.

Ha smør og flytende glukose i en liten kjele og smelt det. Når det har smeltet tar du kjelen av komfyren og rører inn melken.

Sett til side så lenge.

Når eggedosisen er ferdig pisket heller du i 1/3 av melblandingen.

Hell også i 1/3 av smørblandingen. Tilsett melblandingen og smørblandingen i to omganger til. Miks mellom hver gang, men ikke miks mer enn nødvendig.

Tilsett så ferskpresset sitronsaft og bland det godt sammen.

Ta fram cupcakeformene og fyll disse nesten fulle, cirka 1/4 cm fra toppen.

E95A7761

Disse cupcakene stekes i cirka 20-24 minutter, eller til de er gyllen i fargen. Det samme gjelder hvis du steker disse i en langpanne.

Disse smaker så godt og enda bedre om du først setter dem i fryseren i 30 minutter. Litt rart egentlig, men akkurat disse får da en enda mer intens smak.

E95A7819

Hvis du lager disse til 17. mai passer det fint å servere dem med hjemmelaget vaniljekrem, du finner oppskriften her.

Topp med deilige bær eller frisk frukt og nyt…

Håper du ble fristet.

Klem fra meg.

Kommentarer

Annonse:

Smått og godt