Epledessert alle kan lage

Foto: Erik Hannemann
Foto: Erik Hannemann

Vi hadde noen lapper til overs fra skogturen. Hjemme hadde jeg noen epler.

Da var det en no-brainer å lage en dessert av epler og pannekaker. Ikke sant?

Til min store forbauselse oppdaget jeg at de spiste som de ikke fått mat på ukevis. Dette var da en ordinær dessert, tenkte jeg. Jeg brukte kanskje fem minutter på å lage den til alle fire.

Man bør aldri overraskes over at det enkle er det beste.

Nå var jeg heldig som hadde pannekaker. Da går det fort. Men dersom du vil ha en enkel 1-2-3-oppskrift på pannekaker som er lett å huske skal du få den her:

1 egg, 2 desiliter mel, 3 desiliter melk.

Da går det nesten like fort. Den enkle grunnoppskriften som kan bygges ut i alle retninger.

Så trenger du to epler. Prinsippet er enkelt: Skjær dem i biter, stek dem i smør med sukker og en splæsj eddik, legg det på pannekakene, pynt med en klikk créme fraîche og drysse over kanel og melis.

Vips! En hverdagsdessert er født.