Espressomakroner

Espressomakroner

En ny vri på makronene som raskt blir en favoritt!

Oppskrift av: Berit Nordgarden

Ingredienser

1 porsjon

Makroner (45 stk)

0.5 dl

vann

150 stk

sukker

120 g

eggehvite

35 g

sukker

160 g

mandelmel

140 g

melis

Espressokrem

0.5 dl

fløte

1 ts

espressopulver

Slik gjør du det:

Sikt sammen mandelmel og melis.Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs - ha i 35 g sukker siste minuttet. Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs.
Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken "macaronage". Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
Stek på 150 grader på nest nederste rille i 12-13 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Lag espressokrem:Varm opp og bland sjokolade, fløte og espresso til sjokoladen er løst opp. Rør inn kaldt smør, og avkjøl.
Montering:Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.