Dette blogginnlegget er skrevet av Berit Nordgarden fra Søtsiden
Jeg elsker søtt med kaffesmak, så espressomakroner er (kanskje ved siden av sitronmakroner) min makronfavoritt! Disse smelter i munnen, du klarer deg ikke med bare én. Og gjestene blir garantert imponert!
Til 45 makroner trenger du:
0,5 dl vann
150 g sukker
4 stk eggehviter
35 g sukker
160 g mandelmel
140 g melis
Espressokrem:
100 g mørk sjokolade
40 g usaltet smør kaldt
0,5 dl fløte
1 ts espressopulver
Sikt sammen mandelmel og melis. Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs – ha i 35 g sukker siste minuttet. Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs.
Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken «macaronage». Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
Stek på 150 grader på nest nederste rille i 12-13 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Lag espressokrem: Varm opp og bland sjokolade, fløte og espresso til sjokoladen er løst opp. Rør inn kaldt smør, og avkjøl.
Montering: Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.