Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen.
Franske crêpes er mye enklere å lage enn man tror, og disse er rett og slett vanvittig gode. Franske crêpes er tynne og deilige pannekaker, perfekte å fylle med alt dine smakssanser kan begjære.
PS: Jeg har en stor familie, så halver gjerne oppskriften hvis dette blir for mange for deg.
Franske crêpes (40 stk)
600 gram hvetemel
100 gram sukker
6 store egg
1 ts salt
16 dl H-melk
100 gram usaltet smør, smeltet
2 ts matolje
1-2 ts vaniljeekstrakt (kan utelates)
Fremgangsmåte
Ha alle ingrediensene i en miksebolle og miks til alt er godt blandet. Sett røren kaldt i minst 2 timer, eller til konsistensen blir som kremfløte.
Rør godt i bollen med en slikkepott før du starter stekingen.
Dypp en bit kjøkkenpapir i matfett og gå over stekepannen med den mellom hver crêpe du steker.
Hell ca. 1/2 dl røre i stekepannen, vend på pannen slik at røren dekker hele. Stek til pannekaken er gyllenbrun på undersiden, og overflaten har tørket. Dette tar ca. 20-40 sekunder. Løsne kantene med en spatula eller stekespade og snu pannekaken. Stek den andre siden i ca. 15 sekunder til.
Håper dagens fristelse falt i smak. Jeg kan love deg at disse franske crêpesene er fantastisk gode.
Varme klemmer fra meg til deg.