Franske crêpes

 

PicMonkey Collage

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen. 

Hei alle sammen.

Franske crêpes er mye enklere å lage enn man tror, og disse er rett og slett vanvittig gode. Franske crêpes er tynne og deilige pannekaker, perfekte å fylle med alt dine smakssanser kan begjære.

PS: Jeg har en stor familie, så halver gjerne oppskriften hvis dette blir for mange for deg.

E95A0533

Franske crêpes (40 stk)

600 gram hvetemel

100 gram sukker

6 store egg

1 ts salt

16 dl H-melk

100 gram usaltet smør, smeltet

2 ts matolje

1-2 ts vaniljeekstrakt (kan utelates)

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en miksebolle og miks til alt er godt blandet. Sett røren kaldt i minst 2 timer, eller til konsistensen blir som kremfløte.

Rør godt i bollen med en slikkepott før du starter stekingen.

Dypp en bit kjøkkenpapir i matfett og gå over stekepannen med den mellom hver crêpe du steker.

Hell ca. 1/2 dl røre i stekepannen, vend på pannen slik at røren dekker hele. Stek til pannekaken er gyllenbrun på undersiden, og overflaten har tørket. Dette tar ca. 20-40 sekunder. Løsne kantene med en spatula eller stekespade og snu pannekaken. Stek den andre siden i ca. 15 sekunder til.

E95A6765

E95A6783

Håper dagens fristelse falt i smak. Jeg kan love deg at disse franske crêpesene er fantastisk gode.

Varme klemmer fra meg til deg.

 

Logo Manuela (2)