Seige choc chip cookies

Seige choc chip cookies

Superdeilige cookies som er sprø utenpå og deilig seige inni.

Oppskrift av: Berit Nordgarden
30 minutter

Ingredienser

2.4 dl

sukker

2 stk

egg

2 ts

Vaniljeekstrakt

0.5 ts

salt

1 ts

natron

250 g

mandelmel

350 g

havremel

Slik gjør du det:

Rør smør og begge sukkertyper til jevn masse.
Bland inn eggene og vaniljepulver.
Bland salt, bakepulver, natron og melet, og bland det deretter inn i den våte blandingen.
Bland inn noen håndfuller sjokoladechips.
Massen er nå tykk. Form små eller store baller, avhengig av om du vil ha svære kafé-cookies, eller mindre småcookies, og sett dem på bakepapir på stekeplate med godt med rom mellom dem - de siger utover. Det er nok til 20-25 digre cookies.
Cookies-ene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter.
Ta ut av ovnen og la bakepapiret skli forsiktig og raskt over på kakeristen. De fullstendig myke når de er varme og går veldig lett i stykker hvis man prøver å løsne dem. Du må vente til de her nesten helt kalde før du løfter de.
Avkjølt er de sprø utenpå, men myke og seige inni.