Disse er like gode, om ikke bedre, enn de du får kjøpt i butikken. Så kok gjerne dobbel porsjon når du først er i gang! Superfine julegaver!
1 porsjon gir ca. 50 stk.
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Det hele skal koke under omrøring i 10–15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele. Når massen begynner å tykne og får en lysbrun farge, sjekker du temperaturen på karamellmassen med et termometer. Den skal være 118 grader.
Tips!
Har du ikke steketermomet? Ta «karamelltesten»: Ta en dråpe med karamellmasse og dypp den i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule etter å ha vært i vannet, er massen varm nok.
Ha karamellen i former eller hell blandingen opp i en langpanne penslet med olje. La avkjøle.
Skjær opp i passelig store ruter når karamellen stivner. Oppbevar karamellene i lukkede glass eller esker.
ingredienser
Directions
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp. Det hele skal koke under omrøring i 10–15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele. Når massen begynner å tykne og får en lysbrun farge, sjekker du temperaturen på karamellmassen med et termometer. Den skal være 118 grader.
Tips!
Har du ikke steketermomet? Ta «karamelltesten»: Ta en dråpe med karamellmasse og dypp den i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule etter å ha vært i vannet, er massen varm nok.
Ha karamellen i former eller hell blandingen opp i en langpanne penslet med olje. La avkjøle.
Skjær opp i passelig store ruter når karamellen stivner. Oppbevar karamellene i lukkede glass eller esker.