Dette blogginnlegget er skrevet av Kathrine Kragøe Skjelvan fra Glutenogmelkefri.com
Foto: Kathrine Kragøe Skjelvan/Glutenogmelkefri.com
Vafler er perfekt turmat, søndagsfrokost, lunsj i helga, hyttekos og kaffekos – alt avhenger av hva du har i dem.
Mine lages alltid på slump – som så mye annet jeg lager. Men jeg har en solid grunnoppskrift som er utgangspunktet for all slumping!

Det fine med denne oppskriften er at det er så lett å eksperimentere med den.
Erstatt opp til 70% av det lyse glutenfrie melet med andre meltyper som feks. glutenfritt havremel.
Sukkeret kan du erstatte med honning, banan eller kokosblomstsukker. Vil du ha «brødvafler» kan du ha i malte frø, litt raspet eple og gulrot eller et par never havregryn.
Her er det rett og slett fritt fram for å skape sin egen favoritt.

Av melkeerstatning i vafler kan du bruke soya-, ris-, kokos- eller mandelmelk, eventuelt vanlig melk/laktosefri melk om du tåler det.