Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

Dagens deilige fristelse er en iskrem med popcorn og karamell. Hjelpes meg så godt det er …
Og best av alt: Den er superenkel og raskt å lage, det kan jeg love.
Heavenly Popcorn & Caramel Ice Cream
- 2 egg
- 4 eggeplommer
- 180 g brunt sukker
- 5 dl kremfløte, pisket
- 2 ts. vaniljeekstrakt
- 150 g popcorn
- 1-2 dl karamellsaus (mengde etter eget ønske og smak)

Ha brunt sukker, egg og eggeplommer i en bolle.
Sett bollen med egg og sukker over en kasserolle med kokende vann.

Visp for hånd eller med en håndmixer i 8-10 minutter.
Tilsett vaniljeekstrakt, det kan utelates om du ikke har det.

Etter 8-10 minutter er den klar, ta den av komfyren og la den avkjøles i noen minutter.

Bland pisket kremfløte i eggedosisen.

Ta frem en bakeplate. Dekk bunnen med bakepapir, spray med litt matfett og ha i ferdigpoppet popcorn.
Lag karamellpopcorn ved å helle over avkjølt karamellsaus. (Den bør ha blitt avkjølt i ca 10 minutter, hvis ikke blir popcornet seigt).
Oppskrift på karamellsaus finner du her.

Bland karamell-popcorn etter ønsket mengde inn i iskremrøren.


Jeg heller iskremrøren i slike søte iskrembokser som har tilhørende lokk.
Legger noen få karamellpopcorn på toppen før jeg setter lokk på.
Frys dette i cirka 4-6 timer.

Klar til å nytes …

Håper dere ble fristet av denne iskremen.

Ønsker dere en toppers dag videre! Varme klemmer fra meg til deg.
