Popcorn- og karamelliskrem

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

popcornicecream
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Dagens deilige fristelse er en iskrem med popcorn og karamell. Hjelpes meg så godt det er …

Og best av alt: Den er superenkel og raskt å lage, det kan jeg love.

Heavenly Popcorn & Caramel Ice Cream

  • 2 egg
  • 4 eggeplommer
  • 180 g brunt sukker
  • 5 dl kremfløte, pisket
  • 2 ts. vaniljeekstrakt
  • 150 g popcorn
  • 1-2 dl karamellsaus (mengde etter eget ønske og smak)
E95A7271
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Ha brunt sukker, egg og eggeplommer i en bolle.

Sett bollen med egg og sukker over en kasserolle med kokende vann.

2
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Visp for hånd eller med en håndmixer i 8-10 minutter.

Tilsett vaniljeekstrakt, det kan utelates om du ikke har det.

E95A7523
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Etter 8-10 minutter er den klar, ta den av komfyren og la den avkjøles i noen minutter.

pop
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Bland pisket kremfløte i eggedosisen.

E95A93991
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Ta frem en bakeplate. Dekk bunnen med bakepapir, spray med litt matfett og ha i ferdigpoppet popcorn.

Lag karamellpopcorn ved å helle over avkjølt karamellsaus. (Den bør ha blitt avkjølt i ca 10 minutter, hvis ikke blir popcornet seigt).

Oppskrift på karamellsaus finner du her.

E95A5954
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Bland karamell-popcorn etter ønsket mengde inn i iskremrøren.

333
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com
E95A94111
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Jeg heller iskremrøren i slike søte iskrembokser som har tilhørende lokk.

Legger noen få karamellpopcorn på toppen før jeg setter lokk på.

Frys dette i cirka 4-6 timer.

delicious
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Klar til å nytes …

77
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Håper dere ble fristet av denne iskremen.

5
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Ønsker dere en toppers dag videre! Varme klemmer fra meg til deg.

E95A9565
Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com