Hjerteformede makroner

Hjerteformede makroner

Nydelige makroner som smaker like søtt som de ser ut.

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Slik gjør du det:

Hell 60 g romtempererte eggehviter i en mikserbolle og gjør klar vispen slik at alt står klart til å starte mikseren etterpå.
Ha sukker og vann i en liten kjele og sett denpå middels varme. Rør sakte med en tresleiv til du ser at sukkeret er helt oppløst.
Når sukkeret er helt oppløst og du ser at vannet begynner å boble, slutter du å røre ogsetter i et sukkertermometer. La dette koke til det når en temperatur på 113˚C.
Når sukkerlaken er kommet til 113˚C, startmikseren som du helte i 60 g eggehvite i og kjør den på høyeste hastighet.
Når sukkerlaken er kommet til 115˚C, hell den i en tynn stråle nedover langs innsiden av mikserbollen slik at sukkerlaken ikke kommer borti selve vispen. Pisk i 7-8 minutter eller til bollen ikke lenger kjennes varm ut utenpå.
Tilsett gjerne pastefarge helt på slutten.
Mens marengsblandingen piskes, bland sammen mandelmel, melis og 60 g eggehvite. Se til at du får en fin blanding hvor man ikkeser noen spor av mandelmel.
Når marengsblandingen er klar, blandes en liten mengde av den inn i mandelblandingen for å gjøre den litt løsere.
Tilsett nå resten av marengsen og vend den inni mandelblandingen. Her er det viktig at du ikke bare rører til en jevn røre, men at du bruker en slikkepott og vender røren forsiktig. Forsett slik helt til du ser at røren er løs nok til å sprøytes, men hold et øye med den underveis for å unngå at den blir for flytende.
Overfør blandingen til en sprøytepose med en stor rund tipp og sprøyt ut små rundingerpå et bakepapir, eller på en matte for hjertemakroner. Denne kan kjøpes hos cacas.no, Traktøren og kansje til og med hos Kitchn.
Sett brettet inn i en forvarmet stekeovn på 135˚C. Jeg bruker varmluft.
Stekmakronene i cirka 15-17 minutter, men etter 12 minutter må man sjekke ofte for å se om de er ferdige. For å sjekke tar man på toppen av en makron og prøver å vrikke den litt. Makronene er ferdig når toppen er fast. De burde ikke endre farge eller bli brune under stekingen, skulle det likevel skje så må du kanskje justere varmen på ovnen din.
Avkjøl demmens du lager fyllet.
Jeg lagether to forskjellige farger, begge er tilsatt Dusky pink fra Sugarflair, men jeg tilsatte også litt brun pastafarge i den som er mørkere.

Jeg fyller disse med hvit sjokoladeganache

150 gram hvit sjokolade
50 mlkremfløte
Ha hvit sjokolade i en skål. Varm kremfløten og hell den over sjokoladen, vent noen minutter og bland det godt sammen.
Fyllmakronene med fyllet.
Jeg la et lite spiselig gullblad på hver av dem, du kan også evt. pensle litt gullstøv.