Hjerteformede makroner

PicMonkey Collage

Hvorfor ikke lage deilige, hjerteformede makroner? Smaker minst like godt som vanlige, men ser enda søtere ut.

Du trenger:

60 g eggehvite, romtemperert

150 g sukker

60 ml vann

170 g mandelmel

170 g melis

60 g eggehvite, romtemperert

Fremgangsmåte

Hell 60 g romtempererte eggehviter i en mikserbolle og gjør klar vispen slik at alt står klart til å starte mikseren etterpå.

Ha sukker og vann i en liten kjele og sett den på middels varme. Rør sakte med en tresleiv til du ser at sukkeret er helt oppløst.

Når sukkeret er helt oppløst og du ser at vannet begynner å boble, slutter du å røre og setter i et sukkertermometer. La dette koke til det når en temperatur på 113˚C.

Når sukkerlaken er kommet til 113˚C, start mikseren som du helte i 60 g eggehvite i og kjør den på høyeste hastighet.

Når sukkerlaken er kommet til 115˚C, hell den i en tynn stråle  nedover langs innsiden av mikserbollen slik at sukkerlaken ikke kommer borti selve vispen. Pisk i 7-8 minutter eller til bollen ikke lenger kjennes varm ut utenpå.

Tilsett gjerne pastefarge helt på slutten.

Mens marengsblandingen piskes, bland sammen mandelmel, melis og 60 g eggehvite. Se til at du får en fin blanding hvor man ikke ser noen spor av mandelmel.

E95A1463

Når marengsblandingen er klar, blandes en liten mengde av den inn i mandelblandingen for å gjøre den litt løsere.

Tilsett nå resten av marengsen og vend den inn i mandelblandingen. Her er det viktig at du ikke bare rører til en jevn røre, men at du bruker en slikkepott og vender røren forsiktig. Forsett slik helt til du ser at røren er løs nok til å sprøytes, men hold et øye med den underveis for å unngå at den blir for flytende.

E95A1499

E95A1512

E95A1524

Overfør blandingen til en sprøytepose med en stor rund tipp og sprøyt ut små rundinger på et bakepapir, eller på en matte for hjertemakroner. Denne kan kjøpes hos cacas.no, Traktøren og kansje til og med hos Kitchn.

E95A1525

Sett brettet inn i en forvarmet stekeovn på 135˚C. Jeg bruker varmluft.

Stek makronene i cirka 15-17 minutter, men etter 12 minutter må man sjekke ofte for å se om de er ferdige. For å sjekke tar man på toppen av en makron og prøver å vrikke den litt. Makronene er ferdig når toppen er fast. De burde ikke endre farge eller bli brune under stekingen, skulle det likevel skje så må du kanskje justere varmen på ovnen din.

Avkjøl dem mens du lager fyllet.

Jeg laget her to forskjellige farger, begge er tilsatt Dusky pink fra Sugarflair, men jeg tilsatte også litt brun pastafarge i den som er mørkere.

E95A1882

Jeg fyller disse med hvit sjokoladeganache:

150 gram hvit sjokolade

50 ml kremfløte

Ha hvit sjokolade i en skål. Varm kremfløten og hell den over sjokoladen, vent noen minutter og bland det godt sammen.

Fyll makronene med fyllet.

Jeg la et lite spiselig gullblad på hver av dem, du kan også evt. pensle litt gullstøv.

E95A1901

Varme klemmer fra meg til deg.