Jordbær dyppet i sjokolade

Nydelig til champagne og fint som kakepynt. Men de er også veldig gode til en kopp kaffe.

ForfatterKristin JøtunFotoKim Holthe

KategoriVanskelighetsgradEnkel

Mengde1 Porsjon

1 porsjon gir ca. 20 stk.

 1 beger jordbær
 100 g kokesjokolade
 1 ss delfiafett
 50 g lys kokesjokolade

1

Skyll jordbærene og behold hamsen på.

2

Brekk sjokoladen i biter og ha de i en bolle sammen med delfiafett. Sett bollen over en kjele med vann,- og smelt sjokoladen og fettet. Rør det sammen når alt har smeltet, slik at du får en glatt masse.

3

Hold i hamsen og dypp jordbærene i den smeltede sjokoladen. Legg dem på bakepapir til sjokoladen stivner.

4

Brekk eventuelt opp lys sjokolade og bitene i en bolle. Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl noe.

5

Ha den fortsatt flytende sjokoladen i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer den mørke sjokoladen med noen striper lys sjokolade. Avkjøl.

TIPS!
Du kan variere slik at noen bær dyppes i lys sjokolade, noen i mørk og noen kan du lage rosa ved å tilsette litt konditorfarge i den lyse sjokoladen.

ingredienser

 1 beger jordbær
 100 g kokesjokolade
 1 ss delfiafett
 50 g lys kokesjokolade

Directions

1

Skyll jordbærene og behold hamsen på.

2

Brekk sjokoladen i biter og ha de i en bolle sammen med delfiafett. Sett bollen over en kjele med vann,- og smelt sjokoladen og fettet. Rør det sammen når alt har smeltet, slik at du får en glatt masse.

3

Hold i hamsen og dypp jordbærene i den smeltede sjokoladen. Legg dem på bakepapir til sjokoladen stivner.

4

Brekk eventuelt opp lys sjokolade og bitene i en bolle. Smelt sjokoladen over vannbad. Avkjøl noe.

5

Ha den fortsatt flytende sjokoladen i en plastpose, klipp et lite hull i hjørnet og dekorer den mørke sjokoladen med noen striper lys sjokolade. Avkjøl.

TIPS!
Du kan variere slik at noen bær dyppes i lys sjokolade, noen i mørk og noen kan du lage rosa ved å tilsette litt konditorfarge i den lyse sjokoladen.

Jordbær dyppet i sjokolade