Kanelpizzasnurrer med brunt sukker og mascarponedip med lime

Kanelpizzasnurrer med brunt sukker og mascarponedip med lime

Enkelt, lekkert og usedvanlig godt!

Oppskrift av: Marie H. Roald

Ingredienser

160 g

hvetemel

1 klype

salt

1 ss

Nøytral olje

0.25 pk

tørrgjær

1 dl

Lunkent vann

1 dl

Hvitt sukker

2 ss

kanel

1 ts

Vaniljefrø

Mascarponedip med lime:

250 g

Marcarpone

170 g

melis

1 ss

Vaniljeekstrakt

1 ts

Limeskall, finrevet

Slik gjør du det:

Pizzadeig

Sikt sammen hvetemel og tørrgjær.
Ha i salt, olje og vann og elt sammen til en glatt deig.
Dekk over bollen med plastfilm.
La heve i 40 minutter.
Strø litt ekstra mel på kjøkkenbenken og litt på kjevlen, før du kjevler ut til en avlang pizzabunn.
Bland sammen hvitt sukker, brunt sukker, kanel og vaniljefrø.
Pensle deigen med et egg og strø over sukkerblandingen.
Skjær bunnen i striper og snurr hver stripe til en twist.
Legg twistene på en bakepapirkledd stekeplate og pensle over med egg.
Stek på 250 grader i ca. 5-10 minutter, til twistene blir gylne.

Dip

Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre.
Sett gjerne i kjøleskapet et par timer for å forsterke smakene.
Server sammen med pizzatwistene!