Kanelpizzasnurrer med brunt sukker og mascarponedip med lime
Enkelt, lekkert og usedvanlig godt!
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
160 g
hvetemel1 klype
salt1 ss
Nøytral olje0.25 pk
tørrgjær1 dl
Lunkent vann1 dl
Hvitt sukker1 dl
brunt sukker2 ss
kanel1 ts
Vaniljefrø1 stk
egg, sammenpisketMascarponedip med lime:
250 g
Marcarpone170 g
melis1 ss
Vaniljeekstrakt2 ts
limejuice1 ts
Limeskall, finrevetSlik gjør du det:
Pizzadeig
Sikt sammen hvetemel og tørrgjær.
Ha i salt, olje og vann og elt sammen til en glatt deig.
Dekk over bollen med plastfilm.
La heve i 40 minutter.
Strø litt ekstra mel på kjøkkenbenken og litt på kjevlen, før du kjevler ut til en avlang pizzabunn.
Bland sammen hvitt sukker, brunt sukker, kanel og vaniljefrø.
Pensle deigen med et egg og strø over sukkerblandingen.
Skjær bunnen i striper og snurr hver stripe til en twist.
Legg twistene på en bakepapirkledd stekeplate og pensle over med egg.
Stek på 250 grader i ca. 5-10 minutter, til twistene blir gylne.
Dip
Visp sammen alle ingrediensene til en jevn røre.
Sett gjerne i kjøleskapet et par timer for å forsterke smakene.
Server sammen med pizzatwistene!