Karameller med vanilje

PicMonkey Collage

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei alle sammen.
Dagens fristelse er vaniljekarameller. Disse myke, deilige karamellene med vanilje har jeg toppet med litt havsalt, jeg synes det er så godt med blandingen av det søte med litt salt på toppen.

Disse karamellene er perfekte til jul, og så koselige å gi bort i gave. Alle setter pris på hjemmelagede karameller!

Vaniljekarameller

  • 355 ml kremfløte
  • 295 ml melk
  • 450 g sukker
  • 250 g lyst brunt sukker
  • 2 ts. vaniljeekstrakt
  • 30 g usaltet smør
  • 120 ml glukose *
  • 3 ss vann
  • havsalt, til dryss (valgfritt)

Kle en form på ca 20 x 30 cm med bakepapir, sett evt. små klyper på kanten slik at papiret sitter godt fast.

E95A9911

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

 

Ha alle ingredienser bortsett fra halvsalt i en kjele, sett i et termometer og sett kjelen på komfyren på middels varme.

E95A9922 – Kopi

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

 

Nå skal du røre i hele 30-45 minutter, helt til temperaturen når 120 °C.

E95A9934

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

 

Når temperaturen er 120 °C helles den glovarme karamellen over i formen.

E95A9949

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

 

La den avkjøles 10 minutter før du evt. strør havsalt på toppen.

Avkjøl helt, sett det så i kjøleskapet til neste dag.

E95A9958

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

 

Skjær opp i passende biter og nyt, og del med andre. Det er koselig å dele hjemmelagede godsaker, husk å spre litt juleglede!

E95A0379

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

 

Jeg anbefaler å pakke karamellene inn i smurt bakepapir, ellers vil de klebe seg sammen.

Oppbevares helst i kjøleskapet.

E95A0573

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

E95A0748

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

 

Tips: Jo lengre du koker karamellblandingen, jo hardere blir karamellene. Så liker du dem hardere – bare kok dem litt lengre enn det jeg har gjort.

God jul videre alle sammen, varme klemmer fra meg til deg.

E95A03162

Foto: Manuela Kjeilen/Passionforbaking.com

Logo Manuela (2)