Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Sjekk video nedenfor for fremgangsmåte!
Karamellpudding
Karamell til bruning
2 dl sukker
Pudding
700 ml H-melk
200 ml kremfløte
5 egg
3 eggeplommer
100 g sukker
1 vaniljestang
2 ts vanilla bean paste
Pynt
Kremfløte
Glasering
Smelt sukker i en kjele på svak varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet.
Øk deretter varmen til middels varme og rør rundt til det smeltede sukkeret får en mørkebrun farge.
Hell blandingen i en brødform, snu og vend på formen så sukkeret dekker hele bunnen av formen.
Sett formen til side.
Fremgangsmåte karamellpudding
Kok opp H-melk, kremfløte, sukker og vanilje i en kjele.
Ta kjelen av platen og hell det i en bolle. Avkjøl blandingen cirka 5 minutter.
Rør alle egg og eggeplommer lett sammen i en annen bolle.
Hell eggeblanding i den lunkne melken og bland godt sammen med en visp.
Sil blandingen igjen før du heller det i brødformen.
Plasser en langpanne i forvarmet ovn på nederste rille, og hell på kokende vann til langpannen er 3/4 full.
Sett brødformen med karamellpuddingen i langpannen og stek det på 120 °C.
La puddingen stå til den har stivnet, ca. 1,5-3 timer, den skal kjennes fast når du trykker lett på den med en våt skje.
Avkjøles minst til neste dag.
Ta formen ut av kjøleskapet og løsne karamellpuddingen fra kantene med en kniv.
Hvelv deretter karamellpuddingen over på et fat med kant.
Løft opp formen forsiktig, for det vil renne karamellsaus ut av formen og over.
Pynt med lettsøtet, vispet krem.
Ønsker dere alle en fin kveld videre, varme klemmer fra Manuela.
.