Kokos- og valnøttmarengs

Hei, alle sammen.

Disse hvite marengsene smaker av deilig Raffaello-konfekt, fersk kokos, og biter av deilige valnøtter.

Kokos- og valnøttmarengs

5 dl sukker eller ekstra fint sukker

7 eggehviter

1 vaniljestang

1/2 ts cream of tartar

75 g valnøtter

100 g Raffaello-konfekt

75 g kokos

Fremgangsmåte

Jeg liker å lage ekstra fint sukker, bare hell sukker i en blender og finmal det. Tilsetter du frø fra en vaniljestang, får du deilig hjemmelaget vaniljesukker.

E95A3143

Hell alle ingredienser bortsett fra Raffaello-konfekt, kokos og valnøtter i en stor bolle, og sett det over en kjele med kokende varmt vann.

Pisk det for hånd til sukkeret er helt oppløst (bruker du ekstra fint sukker går dette raskere).

E95A3183

Når alt sukkeret er oppløst, hell røren i en mikserbolle og miks dette i ca. 5 minutter på høy hastighet.

E95A3288

E95A3295

Når det er ferdig mikset tilsetter du knust Raffaello-konfekt, kokos og deilige valnøtter for å få litt ekstra crunch.

E95A4162

Rør det forsiktig sammen.

E95A4166E95A4178

Bruk gjerne en iskremskje for å få like store klatter, fordel utover to stekebrett med bakepapir.

E95A4185

Sett begge brettene i en forvarmet ovn på 125 C° og stek marengsene i en hel time. Jeg bruker varmluft når jeg steker disse, da blir de litt ekstra fluffy.

Etter en time slår du av ovnen og lar marengsen stå der i ytterligere 30 minutter.

E95A4324

Så er det bare og servere dem på et dessertbord!

5

Klem til dere alle fra meg.

 

Logo Manuela (2)