Tekst og bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Hva med å lage en litt annen variant av kransekake? Da kan du lage disse kransekakekjeksene. De passer utmerket å fryse ned og spare til neste kaffebesøk.
Kjeksene har samme ingredienser som en originalestandard kransekake, men her er det laget minikjeks av deigen. Så kan du drysse over sjokolade, kokos og polkagriser.
Du trenger ikke å ha deigen stående kaldt til neste dag om du ikke vil det. Det går helt fint å steke den med én gang.
Kransekakemasse
500 g uskåldede mandler
4 stk eggehviter
5 dl melis
2 ts vaniljesukker (kan sløyfes)
1 ss flytende glukose (kan sløyfes)
Topping
Smeltet sjokolade
Knust polkagris
Kokosdryss
Fremgangsmåte
Mal mandlene i en mandelkvern, ha dem i en bakebolle og sikt inn melis.
Ha i eggehvite og evt flytende glukose og vanilje. Kna gjerne med hendene til du får en fin deig.
Sett deigen kaldt, gjerne til neste dag.
Neste dag forvarmer du stekeovnen til 160°C.
Trill kransekakemasse til passe store kuler og legg dem på et bakebrett dekket med bakepapir.
Trykk dem litt flate med hånden og stek på 160 grader i 10-12 minutter. Avkjøles helt.
Drypp smeltet sjokolade over hver kjeks, og dryss over knuste polkagriser eller kokos.