Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Sitron er en av min favorittsmaker å bruke i baking.
Lemon curd minner meg om sommeren hele året, det er bare så innmari godt!
Jeg elsker det på pannekaker og vafler, som fyll i kaker eller i cupcakes.
Å lage lemon curd over et vannbad tar dessverre litt tid, cirka 30-40 minutter for å lage en porsjon.
Med det sagt er det absolutt verdt det.
Video:
Lemon curd
225 g sukker
1,3 dl ferskpresset sitronsaft, pluss evt. sitronskall
8 stk eggeplommer
85 g usaltet smør i terninger
FREMGANGSMÅTE
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og evt. sitronskall i en bolle og rør det godt sammen.
Sett det over en kjele med kokende vann.
Varm opp blandingen over vanndampen under omrøring helt til blandingen har tyknet, det tar cirka 30-40 min.
Løft bollen av kjelen og sett den til avkjøling i cirka 10 minutter.
Tilsett smør skåret i terninger og kjør blanding helt glatt med en stavmikser.
Hell lemon curden over på egnede glass.
Sett det i kjøleskapet til den er helt kald, aller helst til dagen etter.
Da vil konsistensen tykneog bli mer kremete.
Lemon curden holder seg bra i sju dager i kjøleskapet.