Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
En luftig vaniljekrem er perfekt som fyll i bløtkaker. Du kan også spise den som dessert, sammen med fersk frukt, nøtter og litt sjokolade.
Det fins to versjoner nedenfor, en med og en uten mascarpone. Ved å ha mascarpone i, blir kremen lettere å forme til kuppelen i en prinsessekake for eksempel.
Video av vaniljekrem:
Å lage en dessert med denne kremen er kjempegodt, du burde teste den neste gang du får gjester!
Video av luftig vaniljekrem-dessert:
Luftig vaniljekrem
1 porsjon vaniljekrem (grunnoppskrift her)
5 dl pisket fløte, kald
100-150 g melis
Luftig vaniljekrem med mascarpone
1 porsjon vaniljekrem (grunnoppskrift her)
5 dl pisket fløte, kald
100-150 g melis
200 g mascarpone
1 ts vanilla bean paste
Til dessert
Nøtter, som valnøtter, mandler etc.
Mørk sjokolade, hakket
Fersk frukt, som jordbær, bringebær etc.
Slik lager du luftig vaniljekrem
Lag grunnoppskriften til vaniljekrem, du finner oppskriften her.
Avkjøl den helt.
Rør i vaniljekremen slik at den er helt klumpfri.
Pisk kremfløte luftig sammen med melis og vend inn den avkjølte vaniljekremen.
Slik lager du luftig vaniljekrem med mascarpone
Lag grunnoppskrift til vaniljekrem, du finner oppskriften her.
Avkjøl den helt.
Rør i vaniljekremen slik at den er helt klumpfri.
Pisk kremfløte luftig sammen med mascarpone, melis og evt. vanilla bean paste og vend inn den avkjølte vaniljekremen.
For å lage dessert
Hell kremen i et dessertglass, lag i lag med fersk frukt, nøtter og sjokolade.
Kos deg, du fortjener det!