Luftige cupcakes med smak av lavendel

Foto: Fru Timian
Foto: Fru Timian

Mange kvinner har i årtier hatt en liten tøypose med tørket lavendel i undertøyskuffen. Om det har vært fordi lavendel pirrer mannen eller for å holde skaplukten på avstand, skal ikke jeg mene noe om! Det jeg imidlertid tenkte å si noe om er, at lavendel er utmerket å ha i kaker og bakst også! Her setter jeg deilig lavendelsmak på cupcakes med smør- og melisglasur. Om du nå ikke har tørket lavendel liggende på lur fra egen innhøsting, har de det til salgs i dagligvarebutikker med stor utvalg og en del interiørbutikker.

Har du først fått lavendel i hus, og ønsker en liten vri på kveldskosen, bør du prøve ut denne Jarlsberg- og lavendelclafoutisen.

Etter at cupcakefarsotten kom over oss for noen år siden, har debatten rast om vi skal kalle disse små kakene for muffins eller cupcakes. Det synes å være en gjengs enighet i at alt som har litt mat i seg, fremdeles heter muffins og der hvor glasuren er høy og i mengder, er cupcake den riktige benevnelsen. Men hva hvis glasuren er en enkel melisglasur, som på disse bursdagsmuffinsene? Og er det riktig å kalle små eplekaker for cupcakes? Du bestemmer!