Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen.
I dag deler jeg oppskriften på deilig kransekakecupcakes med lakrissmak. De er stekt i mini-cupcakeformer, og toppet med lakrisfrosting.
Enkelt, og så godt.
Salt lakris kransekakemasse
500 g mandler
500 g melis
3 eggehviter
40 gram raw lakrispulver
1 ts salt lakrissirup
Kremfløte med lakris
3 dl kremfløte (sett den i fryseren 15 minutter før du bruker den)
1 dl melis
1 ss salt lakrissirup
1-2 ts raw lakrispulver
Salt lakris frosting
Hvit sjokoladefrosting oppskrift finner du her
1-2 ss salt lakrissirup + raw lakrispulver (Johan Bülow)
Svart pastafarge (valgfritt)
Pynt
Spiselige 24 karat gullblader (valgfritt)
Wilton 1 M tipp
Fremgangsmåte
Sett klar mini-muffinsformer på et stekebrett hvis du lager minicupcakes av oppskriften. Sett det til side så lenge.
Mal mandlene fint i en kjøkkenmaskin.
Bland inn melis, eggehviter, lakrispulver og salt lakrissirup, og bland det sammen til det er en fin deig.
Jobb litt med deigen slik at alt festes sammen.
Legg cirka 40 gram kransekakemasse i hver minimuffinsform, og press det litt ned.
Stekes på 150 C i midten av ovnen, cirka 20-25 minutter. De er fremdeles myke når de kommer ut av ovnen, men de stivner når de avkjøles, så ikke stek lenger enn angitt!
Avkjøl helt før du dekorer dem med lakrisfrosting.
Slik lager du en enkel salt kremfløte og lakris:
Hell kremfløte (som har stått i fryseren i 15 minutter) i en ren miksebolle, tilsett salt lakrissirup og raw lakrispulver.
Miks det til du får en fin konsistens.
Fyll en pose med en 1M tipp med lakriskrem, så er det bare å dekorere.
Jeg dekorer med en Wilton 1M tipp, bare noen «swirls» av kremen på toppen.
Disse er bare magisk gode. Liker du ikke lakris, kan du bare utelate det.
Cupcakene du ser under pyntet jeg med en svart frosting bestående av blant annet hvit sjokolade. Du finner oppskriften på hvit sjokoladefrosting her, så tilsetter du bare de resterende ingrediensene i listen lenger opp i innlegget.
Svart pastafarge er valgfritt. Tilsetter du ikke det, blir frostingen beige. Svartfargen du oppnår kommer helt an på hvilket merke svart pastafarge du bruker. Ikke overdriv med svartfargen, da det kan påvirke smaken på frostingen.
Jeg syns den svarte frostingen gir en fin look sammen med spiselige gullblader på toppen. Men når det er sagt, «less is more» når det gjelder frostingen på disse, det er ikke meningen å ha et fjell av frosting her.
Jeg bruker en sprøytepose med en Wilton 1M tipp, og fyller posen med frosing. Lager cirka 1-2 «swirls» på toppen av kransekake-cupcake, og fester forsiktig et lite gullblad på toppen.
Så er det bare å nyte disse, og servere dem til dine gjester.
24 karat gullblader er jo selvfølgelig ikke nødvendig, men når det er sagt så blir det utrolig lekkert sammen med det svarte. Jeg hadde nok ikke valgt svart frosting på disse, hadde det ikke vært for at jeg pyntet med gull på toppen.
Håper dere ble inspirert.
Varme klemmer fra meg til deg.