Marengs fra Italia

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Italienske marengs er spesielle i konsistensen fordi de lages på en spesiell måte. Man pisker eggehviter og sukker på vanlig måte, men så koker man i tillegg sukkerlake som også piskes inn i marengsen. Resultatet blir marengs som er faste utenpå, og bløte inni.

Jeg liker å farge mine italienske marengs i en myk rosafarge   Heart

Ingredienser:

4 eggehviter
1 ts sitronsaft
3,5 dl sukker
 0,75 dl vann

Fremgangsmåte:

Pisk eggehviter stive. Tilsett 1 ts sitronsaft og 1 dl av sukkeret under fortsatt pisking.

Resterende 2,5 dl sukker og vann has i en kjele og kokes til sukkerlake i noen minutter. Hvis du har sukkertøytermometer skal laken opp i temperatur på 115°C-122°C (jeg lager ofte laken uten termometer og det går også kjempefint). Hell den varme sukkerlaken inn i marengsmassen i en tynn stråle under fortsatt pisking. Pisk så videre til marengsen er kald og får en tykk, hvit softis-aktig konsistens. Hvis du vil kan du nå farge marengmassen med litt konsentrert konditorfarge.

Ha marengsmassen i en kakesprøyte og sprøyt marengs i ønsket fasong på bakepapirdekkede stekeplater.

Stekes midt i ovnen ved 150°C i 15-20 min. La marengsen avkjøles på platen.

Tips:

 Hvis du vil farge marengsen, er det best å bruke konsentrert konditorfarge som ikke tynner ut marengsen (såkalt pastafarge). Fås kjøpt i mange nettbutikker og kjøkkenutstyrsbutikker.

 Marengsene er litt myke når de tas ut av ovnen, men har fast overflate. Det er lurt å la de bli helt avkjølt på platen. Da festner de litt og går ikke så lett i stykker.

Heart  Heart  Heart  Heart