Marengs fra Italia

Marengs fra Italia

Nydelige, italienske marengs som er bløte inni!

Oppskrift av: Kristine Ilstad

Ingredienser

4 stk

Eggehviter

3.5 dl

sukker

0.75 dl

vann

Slik gjør du det:

Pisk eggehviter stive. Tilsett 1 ts sitronsaft og 1 dl av sukkeret under fortsatt pisking.
Resterende 2,5 dl sukker og vann has i en kjele og kokes til sukkerlake i noen minutter.Hvis du har sukkertøytermometer skal laken opp i temperatur på 115°C-122°C (jeg lager ofte laken uten termometer og det går også kjempefint). Hell den varme sukkerlaken inn i marengsmassen i en tynn stråle under fortsatt pisking. Pisk så videre til marengsen er kald og får en tykk, hvit softis-aktig konsistens. Hvis du vil kan du nå farge marengmassen med litt konsentrert konditorfarge.
Ha marengsmassen i en kakesprøyte og sprøyt marengs i ønsket fasong på bakepapirdekkede stekeplater.
Stekes midt i ovnen ved 150°C i 15-20 min. La marengsen avkjøles på platen.