Marengs- og sitroniskrem uten iskremmaskin

Bilder og tekst: Manuela Kjeilen passionforbaking.no

Denne sitron- og  marengsiskremen er på min topp 2-liste over favoritt-iskremsmaker. Jeg har alltid elsket sitron, fluff (marengs) og vaniljekjeks, og kombinert i en iskrem er det bare magisk godt.

Neste gang du lager iskrem, test gjerne denne varianten, jeg er sikkert på at du kommer til å elske den.

 

Hjemmelaget sitron- og marengsiskrem (uten iskremmaskin)

  • 5 dl kremfløte, kald
  • 175 gram søt kondensert melk, kald (ikke Vikingmelk) *
  • 1-2 ts. Vanilla Bean Paste eller Vaniljeekstrakt
  • 150 – 200 gram lemon curd, kald
  • 100-150 gram myke-vaniljekjeks, knust
  • 2-3 ss fluff

 

SLIK GJØR DU;

  1. Pisk fløte luftig
  2. Bland i vanilje og søt kondensert melk, rør alt godt sammen.
  3. Du har nå en grunnoppskrift på vaniljeiskrem
  4. Tilsett Lemon curd og vend det godt sammen
  5. Tilsett knuste, myke vaniljekjeks og fluff og bland det godt sammen
  6. Ha kremen over i en oppbevaringsboks, evt. dryss over litt ekstra lemon curd og sett i fryseren i minst 5 timer eller helst over natten
  7. Scoop, server, og kos deg

 

*Pass på når du handler inn søt kondensert melk at du ikke kjøper vikingmelk. Søt kondensert melk kan kjøpes i det fleste store matvarebutikkene i Norge. Søt kondensert melk er tykk i konsistensen og gulaktig i fargen.