Bilder og tekst: Manuela Kjeilen passionforbaking.no
Denne sitron- og marengsiskremen er på min topp 2-liste over favoritt-iskremsmaker. Jeg har alltid elsket sitron, fluff (marengs) og vaniljekjeks, og kombinert i en iskrem er det bare magisk godt.
Neste gang du lager iskrem, test gjerne denne varianten, jeg er sikkert på at du kommer til å elske den.
Hjemmelaget sitron- og marengsiskrem (uten iskremmaskin)
- 5 dl kremfløte, kald
- 175 gram søt kondensert melk, kald (ikke Vikingmelk) *
- 1-2 ts. Vanilla Bean Paste eller Vaniljeekstrakt
- 150 – 200 gram lemon curd, kald
- 100-150 gram myke-vaniljekjeks, knust
- 2-3 ss fluff
SLIK GJØR DU;
- Pisk fløte luftig
- Bland i vanilje og søt kondensert melk, rør alt godt sammen.
- Du har nå en grunnoppskrift på vaniljeiskrem
- Tilsett Lemon curd og vend det godt sammen
- Tilsett knuste, myke vaniljekjeks og fluff og bland det godt sammen
- Ha kremen over i en oppbevaringsboks, evt. dryss over litt ekstra lemon curd og sett i fryseren i minst 5 timer eller helst over natten
- Scoop, server, og kos deg
*Pass på når du handler inn søt kondensert melk at du ikke kjøper vikingmelk. Søt kondensert melk kan kjøpes i det fleste store matvarebutikkene i Norge. Søt kondensert melk er tykk i konsistensen og gulaktig i fargen.