Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.
Hei alle sammen. Dagens fristelse er deilige minipaier laget av kokos, sukker og eggehvite. De er stekt i små paiformer, fylt med en deilig frisk sitronkrem og toppet med ferske bær.
Så supergodt og enkelt å lage, og perfekt å servere anytime. Her kommer oppskriften og fremgangsmåten, enjoy!
Makronpaibunn (nok til 4-6 stk minipaier)
- 180 g kokos
- 2 eggehviter
- 115 g sukker
Sett fram det du trenger.
Bland alle ingredienser godt sammen med hjelp av en slikkepott.
Spray formene med litt bakespray og press ned blandingen. Denne oppskriften rekker til 6 stk, men jeg liker dem litt tykkere på kanten så derfor bruker jeg bare 4 stk.
Inn i ovnen på 150 C i cirka 30 minutter, eller til de er blitt gylne.
Jeg fylte disse med en deilig frisk sitronkrem.
Sitronkrem
- 5 dl pisket kremfløte
- 1 porsjon lemon curd
Pisk kremfløten stiv og bland inn lemon curd (pass på at lemon curd er helt avkjølt).
Hvis du vil lage lemon curd selv, får du oppskriften her:
Lemon Curd
- saften av 1–2 sitroner (ca. 1 dl)
- 2 ts finrevet sitronskall
- 75 g sukker
- 4 eggeplommer
- 60 g usaltet smør, romtemperert
Ha alle ingrediensene bortsett fra smør i en bolle.
Sett bollen over en kjele fylt med kokende vann og visp det sammen til det får passende konsistens. Vær tålmodig, det kan ta litt tid før blandingen tykner. Ta bollen av varmen og tilsett smør. Rør godt til du har en jevn og fin lemon curd.
Fyll kremen i en krukke eller glass. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet. Holder seg i to uker.
Bland lemon curd inn i kremen.
Fyll minipaiformene med sitronkrem og topp med deilige ferske bær. Ønsker dere alle en riktig god helg, ta vare på hverandre og nyt hverdagen.
Varme klemmer fra meg til deg. Love, Manuela