Moccamarengs dyppet i sjokolade

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Hei alle dere!

Mocca marengs i seg selv er jo fantastisk god på smak, men dyppet i mørk sjokolade i tillegg gjør at disse bare blir magisk gode.

Vil du at den blir enda mer fancy kan du legge på et lite guldblad på toppen.

Se på video under, så ser du hvordan denne tippen fungerer.

Moccamarengs (40 stk)

Du trenger;

400 g sukker eller finkornet sukker

200 g eggehviter

frø fra ½ vaniljestang (kan sløyes)

2 ts espressopulver

sitronjuice for å rense bolle og vispen

Du trenger

1 stor sprøytepose

Sultane» Nozzle 796

200 g smeltet mørk sjokolade

gullblad, kan sløyfes

Slik gjør du

Sørg for å ha en helt ren bolle og visp fri for fettrester. Dette gjør du enklest ved å ta litt sitronjuice og papir og rense både bollen og vispen.

Eggehviten må være uten smårester av eggeplomme, jeg kjøper flytende økologiske eggehviter på boks, da slipper man å knekke opp for mange egg.

Legg bakepapir og hell på sukker i en liten langpanne, sett bakebrettet inn i oven på 200 grader i 7 minutter. Pass på tiden, det er best å ha på en timer.

Med en gang du har satt sukker inn i oven heller du eggehviter i en ren mikserbolle og setter mikseren på laveste hastighet i noen minutter.

Etter noen minutter setter du hastigheten på medium slik at du får stivt skum.

Den vanligste feilen du gjør er å tilsette sukker før eggehvitene har blitt til stivt skum. Om du tilsetter det for tidlig får ikke marengsen den riktige konsistensen.

Når du har 30 sekunder igjen av tiden sukkeret er i ovnen, setter du mikseren på høyeste hastighet.

Ta det varme sukkeret ut av ovnen og skru ned til 100 grader.

Tilsett 1 ts av det varme sukkeret om gangen, ta din tid her.

Pisk videre til du har en glatt, skinnende marengs.

Når marengsen er klar, ta noe marengs mellom fingrene og kjenn om du har noe sukkerkorn mellom fingrene. Om du kjenner sukkerkorn, pisker du det videre til sukkeret er helt oppløst. Det å ha bittelite sukkerkorn på slutten er ikke så farlig, det har ikke noe å si for smaken, men mer for det estetiske.

Tilsett ca. 2 ts espressopulver, og miks det i ett minutt til.

Ha marengsen i en sprøytepose med Sultane» Nozzle 796 (se video øverst).

Jeg syns det er enklest å bruke en silikonmatte på en bakeplate når jeg lager pikekyss.

Stek marengsen på 100 grader i 45-50 minutter, jeg setter begge brettene inn i oven og har på varmluft.

Når marengsen er avkjølt dypper du halvparten i smeltet mørk sjokolade.

Like før sjokoladen har stivnet, legger du ev. et gullblad på siden.

Kos dere og kom tilbake snart, klem fra meg til deg.