Moccamarengs

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Hei alle dere.

Selv om det tok 43 år for meg å ta min første kaffe latte, så har jeg alltid elsket kaffesmak i det jeg baker.

Mocca pikekyss var noe av den første marengsen jeg smakte da jeg var ung. Den gangen smuldret vi det opp og hadde det i iskaker, noe som gir en fantastisk smak.

Denne marengsen er enkel å lage, men dersom du trenger en enkel fremgangsmåte kan du se på videoen under.


Moccamarengs ( 40 stk)

400 g sukker eller finkornet sukker

200 g eggehvite

frø fra ½ vaniljestang (kan sløyes)

2 ts espressopulver

sitronjuice for å rense bollen og vispen

Du trenger

1 stor sprøytepose

1 wilton #1M tipp

Fremgangsmåte

Sørg for å ha en helt ren bolle, og at vispen er fri for fettrester. Dette gjør du enklest ved å ta litt sitronjuice og papir og renser både bollen og vispen.

Eggehviten må være uten smårester av eggeplomme. Jeg kjøper flytende økologiske eggehviter på boks, så slipper jeg å knekke opp for mange egg.

I en lite langpanne legger du bakepapir og heller over sukker. Sett bakebrettet inn i ovnen på 200 grader i 7 minutter.

Med en gang du har satt sukker inn i oven, heller du eggehviter i en ren mikserbolle og setter mikseren på laveste hastighet i noen minutter.

Etter noen minutter setter du så hastighet på medium slik at du får  stivt skum.

Den vanligste feilen du kan gjøre er å tilsette sukker før eggehviten har blitt til stivt skum. Om du tilsetter det for tidlig får ikke marengsen den riktige konsistensen.

Når du har 30 sekunder igjen av tiden sukkeret er i oven, setter du mikseren på høyeste hastighet.

Ta det varme sukkeret ut av oven og skru ovnen ned til 100 grader.

Tilsett 1 ts av det varme sukkeret av gangen. Bruk god tid.

Pisk videre til du har en glatt, skinnende marengs.

Når marengsen er klar tar du noe marengs mellom fingrene for å kjenne om du har noe sukkerkorn mellom fingrene. Dersom du kjenner sukkerkorn pisker du marengsen videre til sukkeret er helt oppløst. Det å ha bittelite sukkerkorn på slutten er ikke så farlig, det har ikke noe å si for smaken.

Tilsett ca. 2 ts espressopulver, og miks det i ett minutt til.

Ha marengs i en sprøytepose med (wilton #1M tipp) .

Jeg syns det er enklest å bruke en silikonmatte på en bakeplate når jeg lager pikekyss.

Stek marengsen på 100 grader i 45-50 minutter. Jeg setter begge brettene inn i oven og har på varmluft.