Dette blogginnlegget er skrevet av Berit Nordgarden fra Søtsiden.no

Fantastiske og friske makroner, perfekt til … alle mulige anledninger. Men litt ekstra kult til en festlig anledning kanskje? Rom, mynte, lime, sukker – klart det blir godt! Et veldig syrlig og friskt fyll som passer helt perfekt til de søte makronskallene.
50 g vann
150 g sukker
120 g eggehvite, romtemperert
35 g sukker
160 g mandelmel
140 g melis
grønn matfarge/konditorfarge
100 g hvit sjokolade
35 g usaltet smør
20 ml fløte
20 ml limesaft
15 ml rom
2 never finhakket mynte
Makroner:
Sikt sammen mandelmel og melis.
Sett 50 g vann og 150 g sukker på koking, mens du pisker eggehviter til marengs – ha i 35 g sukker siste minuttet.
Når sukkerlaken når 120 grader har du den i marengsen i en tynn stråle mens du pisker på lav hastighet. Pisk til du har en tykk, blank og romtemperert marengs. Tilsett farge.
Vend det tørre inn i marengsen ved å bruke teknikken «macaronage». Søk på YouTube hvis du ikke vet hva det er. Det handler i bunn og grunn om å slå ut luften av marengsen akkurat nok til at du får den rette konsistensen. Dette er helt avgjørende for å lykkes med makroner.
Sprøyt ut makroner på bakepapir og la tørke 30-45 minutter.
Stek på 150 grader på nest nederste rille i 14 minutter (varierer fra ovn til ovn).
Mojitokrem:
Varm opp og bland sjokolade, fløte og limesaft til sjokoladen er løst opp.
Ta av varmen og tilsett øvrige ingredienser, rør sammen til en jevn krem. Avkjøl.
Sprøyt en liten klatt krem på halvparten av makronskallene og legg den andre halvparten oppå.
Nyyyt!