Myke scones med blåbær

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com.

PicMonkey Collage

Alle foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

Hei alle sammen.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Det tok en stund før jeg lærte meg å like scones. Det var ikke før jeg var innom en diner i LA, og fikk smake varme blåbærscones med deilig lemoncurd ved siden av.

Jeg spurte hva den hemmelige ingrediensen i disse utrolig saftige og myke sconesene var, og fikk til svar at de brukte crème fraîche i røren, og at de ikke rørte altfor lenge i deigen.

4

Myke scones med blåbær (14 stk.)

375 g hvetemel

 

2 ss bakepulver

 

½ ts salt

 

1 dl sukker

 

115 g smør, romtemperert

 

2 ¾ dl lett crème fraîche eller lettrømme

 

2 ts vaniljeekstrakt

 

1 revet sitronskall

 

150–200 g blåbær

Forvarm ovnen til 180 ˚C.

Ha hvetemel, bakepulver, salt, revet sitronskall og sukker i en bolle.

Bland det lett.

IMG_3911

Tilsett mykt smør, creme fraiche eller lettrømme og vanljeekstrakt. Rør det lett sammen – ikke rør for mye.

IMG_3918

Vend til slutt inn blåbær.

IMG_3927

Fyll en iskremskje med deig i hver form, eller sett sconesene direkte på en stekeplate.

Stek i ca. 30 minutter på 180 ˚C.

IMG_3944

5

Nyt dem helst lune sammen med en kopp rykende varm kaffe eller te.

3

Kommentarer

Annonse:

Allergivennlig Smått og godt