Dette blogginnlegget er skrevet av Berit Nordgarden fra Søtsiden.no
Foto: Berit Nordgarden/Søtsiden.no
Cookies’ene fra Neiman Marcus er legendariske (visstnok). Jeg har aldri vært på Neiman Marcus og ei heller smakt cookien. Men det trenger jeg ikke, for her er oppskriften og de er superdeilige. Sprø utenpå og deilig, seige inni.
Jeg garanterer suksess. Kjappe å lage, perfekt til å bare trøkke i seg (det er umulig å stoppe), eller ta med som en liten gave til noen!
Neiman Marcus Cookies
Til 20 store cookies trenger du:
200 g smør, romtemperert
220 g sukker
150 g muscovadosukker
2 stk store egg (eller 3 små)
2 ts vaniljeekstrakt
0,5 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
250 g hvetemel
350 g havremel
1,5 ts espressopulver (kan sløyfes)
250 g sjokolade, hakket
2 ss usøtet kakaopulver 55 %
Slik gjør du:
Rør inn smør og begge sukkertyper til jevn masse.
Bland inn eggene og vaniljeekstrakt.
Bland salt, bakepulver, natron, kakaopulver, espressopulver og mel, og bland det deretter inn i den våte blandingen.
Bland inn hakket sjokolade eller sjokoladechips.
Massen er nå tykk. Form små eller store baller, avhengig av om du vil ha svære kafé-cookies, eller mindre småcookies. Ballene bør trykkes litt ned før steking.
Sett dem på bakepapir på stekeplate med godt rom mellom dem fordi de siger utover. Det er nok til 20-25 digre cookies.
Cookiesene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter.
Ta ut av ovnen og la bakepapiret skli forsiktig og raskt over på kakeristen. De er fullstendig myke når de er varme, og går veldig lett i stykker hvis du prøver å løsne dem. Du må vente til de er nesten helt kalde før du løfter dem.
Avkjølt er de sprø utenpå, men myke og seige inni.