Store og saftige blåbærmuffins

Foto: Fru Timian
Foto: Fru Timian

Visste du at du bestandig må bruke en form for syre i deigen eller røren når du bruker natron? Hvis ikke vil du nemlig få en sterk natronsmak på det ferdige bakverket, og det er jo ikke spesielt trivelig. Litt av den smaken ønsker vi, hvis ikke kunne vi like gjerne brukt bare bakepulver, men altså ikke for mye.

Det er ikke store mengden syre som skal til i deigen eller røren, men du kan legge merke til det neste gang du ser en oppskrift med natron i, da bør det også være surmelk, sitron eller yoghurt ramset opp på ingredienslisten.

Til å heve disse muffinsene skikkelig store og fine, bruker jeg både bakepulver og natron. En stor norsk klassiker har bestandig natron i sine oppskrifter – nemlig svelene. Du vet de store runde lappene som vi steker på takke og som blir servert med brunost eller syltetøy. I mange krydderkakeoppskrifter, og noen sjokoladekakeoppskrifter,blir det også brukt natron som hevemiddel. Når vi først er inne på sjokoladekakeoppskrifter, er det nesten umulig å ikke snakke om en perfekt brownies eller denne sjokoladekaken som er ferdig på 5 minutter!

Noen flere enn 5 minutter tar det å lage disse blåbærmuffinsene, men det er ikke så mange minutter med arbeid du må legge ned for å få disse saftige muffinsene.