Pastellmakroner

pastel macarons

Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com. Alle foto: Manuela Kjeilen.

Søte pastellfargede makroner er jo perfekt til bryllupsfest eller konfirmasjon, og disse er superenkle å lage. Bare husk å bruk eggehviter som har vært minst fire timer i romtemperatur, dette forhindrer sprekk på toppen ved steking.

Pastellmakroner 

35 g sukker

120 g eggehviter, romtempererte

1/2 vaniljestang (frøene)

150 g sukker, til sukkerlake

½ dl vann, til sukkerlake

En dråpe konditorfarge

150 g mandelmel

150 g melis

Fyll – velg mellom:

Lemon curd

Valgfri chocolate frosting

Valgfri hvit frosting

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 160 ˚C.

Rør sammen mandelmel, melis og halvparten (60 g) av eggehvitene i en bolle.

E95A9098

Bland godt og sett det til side så lenge.

E95A9106

Rør sammen 150 g sukker, frøene fra 1/2 vaniljestang og vann til sukkerlake i en liten kjele. Varm opp til det når 118 ˚C.

Visp 35 g sukker og halvparten av eggehvitene til dette er skummende.

E95A9111

Tilsett sukkerlaken forsiktig i marengsblandingen.

Pass på så du ikke heller sukkerlaken på selve vispen, men ned langs innsiden av bollen.

E95A9131

Miks dette noen minutter til, eventuelt tilsett konditorfarge.

E95A9134

Vend marengsblandingen inn i mandelblandingen med en slikkepott. Det skal ikke bli for tykt, men heller ikke for flytende.

E95A7558

E95A7580

E95A7458

E95A7493

Kle en stekeplate med bakepapir. Ha røren i en sprøytepose, og sett små topper på størrelse med en femkrone på platen. Alternativt kan du bruke en makronmatte som gir deg perfekt runde makroner.

E95A7474

La makronene hvile på stekeplaten i minst 1–2 timer.

Stek makronene på nederste rille i 10–15 minutter med en tom stekeplate under. Legg et bakepapir over makronene de siste 3–5 minuttene for å beholde den vakre pastellfargen.

Avkjøl helt og la dem hvile i et par timer.

E95A7512

De gule makronene fylte jeg med lemon curd.

E95A7780

De lyseblå makronene fylte jeg med sjokoladefrosting og blandet inn 2-3 ss lakrispulver.

E95A7766

De rosa fylte jeg med en hvit frosting. Jeg anbefaler en hvit sjokoladefrosting som har både vanilje og hvit sjokolade i seg.

E95A7797

Det blir så vakkert med flere forskjellige farger.

1

Disse er så deilige med en kopp kaffe eller te, de er også perfekte å gi bort.

Varme klemmer fra meg til deg.

Love, Manuela

67