Dette innlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking.com

Hei alle sammen.
Makroner er faktisk enkelt å lage, men mange har problemer med dem så jeg håper denne steg for steg beskrivelsen hjelper deg litt på veien.
Disse vaniljemakronene har vanilje i selve makronen og i fyllet, altså dobbel vaniljeglede…
Vaniljemakroner
-
35 g sukker
-
120 g eggehviter, romtempererte
-
150 g sukker, til sukkerlaken
-
½ dl vann, til sukkerlaken
-
150 g mandelmel
-
150 g melis
- 1/2 vaniljestang
Begynn ved å blande sammen 150 g mandelmel, 150 g melis og frøene fra 1/2 vaniljestang.
Jeg bruker en engangshanske og blander det godt sammen, syns det funker bedre enn bare å blande det med en skje.
Når du ser at vaniljefrøene er godt blandet tilsetter du halvparten av eggehvitene, og blander godt.
Sett røren til side så lenge.
Ha 150 g sukker og 1/2 dl vann i en liten kjele, kok dette opp til 118 ˚C.
Mens sukkerlaken varmes på svak/middels varme, hell 65 g eggehviter i en ren bolle og ta fram 35 g sukker.
Når eggehvitene begynner å skumme, tilsett sukker og miks det fluffy, cirka 5 minutter.
Når sukkerlaken har nådd 118 ˚C, hell den forsiktig i mikseren. Gjør dette nærmest glassbollen og ikke på vispen.
Miks det hele videre i cirka 3 minutter.
Etter 3 minutter, stopp mikseren og ha mandelmassen i eggehvitene, bland det forsiktig sammen.
Ta deg god tid, røren skal ikke være veldig fast, men litt flytende, slik at den legger seg fint på bakebrettet.
Her har jeg sprøytet ut makronene på bakepapir og disse på bildet har stått og lufttørket i ca. 1 time og 30 minutter.
Da får de en tørr hinne. Når du ser at makronene er litt tørre på overflaten er de klare for å settes i ovnen.
Sett brettet inn i forvarmet ovn på 160 grader i cirka 12 minutter. Her avhenger det veldig om hvilken ovn du har. Har du en ovn som blir veldig varm, sett den på 150 grader.
Jeg setter alltid en bakeplate under den andre bakeplaten, det er for at makronene ikke skal bli for varme og dermed sprekke på toppen.
Om du ikke har en ekstra bakeplate kan du la ovnsdøren være litt på gløtt.
Disse makronene var ferdig etter cirka 13-14 minutter.
Disse vaniljemakronene har vanilla cream cheese frosting i midten, her kommer oppskriften.
Cream Cheese Frosting
- 100 g kremost
- 100 g hvit sjokolade, smeltet
- 25 g mandelmel (kan utelates)
- frøene fra 1/2 vaniljestang
Hell alle ingrediensene i mikserbollen og miks dette sammen i 30 sekunder.
Ferdig!
Litt krem på hver makron, fester så disse sammen.
Vaniljemakroner er så godt, men er du ikke glad i kremost kan du for eksempel bruke sjokolade mellom, eller syltetøy…
Makroner på bordet passer til enhver anledning!
Happy baking.
Håper dere ble fristet.
Varme klemmer fra meg til deg.