Pikekyss med salt på toppen

Pikekyss med salt på toppen

Pikekyss med salt på toppen er kanskje ikke den mest vanligste kombinasjonen, men liker du det salte mot det søte, er dette en morsom måte å servere det på.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

2 stk

Eggehviter

100 g

sukker

Knust maldonsalt (ønsket mengde)

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 180 grader. Senk den til 140 når du setter inn pikekyssene. Pisk eggehvitene og sukker stivt, i ca. 10 minutter. Ha i litt og litt av sukkeret når eggehvitene begynner å skumme. Knus saltet. Jeg brukte en morter.
Ha marengsen i sprøytepose og fordel ønsket størrelse på et bakepapirkledd stekebrett. Strø over ønsket mengde salt.
Stekes på 140 grader i 1 time. Skru av ovnen og la døren stå på gløtt (Legg en gryteklut imellom døra) til ovnen er avkjølt.
Jeg stekte noen med salt og noen uten salt, og som du ser av bildene, blir det små hull i pikekyssene med salt.