Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Her har du noen skikkelig gode karamellkjeks, som er akkurat passe sprøe og som har supergod smak.
Mange forbinder småkaker med julen, men dette er kjeks som er populære hele året!
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 0,75 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør, sirup, sukker og vaniljesukker til smørkrem. Sikt sammen mel og bakepulver og tilsett. Kna sammen med hendene til du får en jevn deig.
Del deigen i 4 emner. Trill 4 ruller med nesten samme lengde som stekeplaten. Legg dem på samme bakepapirdekkede stekeplate. Trykk lengdene flate med en gaffel slik at det danner seg striper på langs.
Stek midt i ovnen ved 175°C i ca 12 min. Skjær kakene i biter mens de er lunkne. La pinnene avkjøles noe på platen før de flyttes forsiktig over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Tips:
♥ Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.
