Scones med blåbær

Foto: Erik Hannemann
Foto: Erik Hannemann

På søndag var noen venner på brunsj hos oss. Maxence, kjæresten min, dro av gårde tidlig for å handle ferdigmat på charcuteriet, ostebutikken og bakeriet. Han kom tilbake med en hel kurv med godsaker som skinke, andeterrine, aspikkegg, ost og nybakt brød. Dette ble servert med en enkel salat overdrysset med ristede gresskarkjerner.

Den søte biten av brunsjen (det må være noe søtt bit på en brunsj, ellers er det bare lunsj) var scones. Og jeg brukte favorittoppskriften min, som er enkel og rask, og består av ingredienser jeg alltid har i huset.

Sconesene er herlig enkle, og du kan variere med de smakene du vil – krydder, tørket frukt, nøtter, sitrusskall … Denne gangen bestemte jeg meg for å vende inn noen tørkede blåbær og sitronskall i halvparten av røra, med svært godt resultat. Sitronskallet kom fra et lite glass med ferdigkjøpt bakt og ristet sitronskall jeg kjøpte for en stund siden på Lafayette Gourmet. Kjekt å ha i kjøleskapet for å tilfredsstille alle mine sitronskallbehov.

Jeg bakte sconesene på morgenen og varmet dem i ovnen noen minutter før servering. Vi spiste dem med smør, flere typer syltetøy, håndplukket fra det urimelig store utvalget av søte pålegg som lever i en egen skuff på kjøkkenet vårt – til min begeistring og Maxences fortvilelse.

Her er oppskriften på scones!