Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.
Her er noen fantastisk seige og gode mandelkjeks. Om du liker kransekake, kommer du til å elske disse kjeksene. Og du kan toppe dem med allslags juleknask. Kjeksene er dessuten også glutenfrie (gitt at det du topper dem med også er glutenfritt).
Seige mandelkjeks
200 g mandler, malte
85 g sukker
75 g glukose, flytende
50 g eggehvite
0,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
melis for dryss
Pynt
125 g sjokolade, mørk
julegodt (M&Ms, NonStop, knuste polkagriser etc)
Slik lager du mandelkjeks
Mal mandler i en kvern, evt i en matprosessor.
Bland mandler sammen med sukker, flytende glukose, eggehvite, og vanilje.
Rør raskt sammen med en slikkepott til du får en jevn mandeldeig.
Fordel deigen jevnt i 15-18 store kjeks på en bakeplate dekket med bakepapir.
Dryss hver kjeks med melis, og trykk den flat med underkanten av en kopp.
Stek kakene midt I oven ved 160 C° på varmluft i 15 minutter.
Avkjøl kakene på platen.
Disse kjeksene er supre å fryse (bruk en plastpose til dette).
Slik pynter du kjeksene
Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro.
Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.
Dypp halvparten av hver kjeks i den smeltede sjokoladen.
Legg kjeksene på brettet med bakepapiret kjøleskapet.
Når sjokoladen begynner å stivne, dryss på med M&Ms, NonStop, knuste polkagriser, havsalt etc.
Bilder steg for steg