Seige mandelkjeks med sjokolade og julegodteri

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Her er noen fantastisk seige og gode mandelkjeks. Om du liker kransekake, kommer du til å elske disse kjeksene. Og du kan toppe dem med allslags juleknask. Kjeksene er dessuten også glutenfrie (gitt at det du topper dem med også er glutenfritt).

Seige mandelkjeks

200 g mandler, malte
85 g sukker
75 g glukose, flytende
50 g eggehvite
0,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
melis for dryss

Pynt

125 g sjokolade, mørk
julegodt (M&Ms, NonStop, knuste polkagriser etc)

Slik lager du mandelkjeks

Mal mandler i en kvern, evt i en matprosessor.

Bland mandler sammen med sukker, flytende glukose, eggehvite, og vanilje.

Rør raskt sammen med en slikkepott til du får en jevn mandeldeig.

Fordel deigen jevnt i 15-18 store kjeks på en bakeplate dekket med bakepapir.

Dryss hver kjeks med melis, og trykk den flat med underkanten av en kopp.

Stek kakene midt I oven ved 160 C° på varmluft i 15 minutter.

Avkjøl kakene på platen.

Disse kjeksene er supre å fryse (bruk en plastpose til dette).

Slik pynter du kjeksene

Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro.

Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.

Dypp halvparten av hver kjeks i den smeltede sjokoladen.

Legg kjeksene på brettet med bakepapiret kjøleskapet.

Når sjokoladen begynner å stivne, dryss på med M&Ms, NonStop, knuste polkagriser, havsalt etc.

 

Bilder steg for steg

 

 

Kommentarer

Annonse:

Smått og godt