Shortbread cookies med smak av appelsin

Dette blogginnlegget er skrevet av Marie H. Roald fra The Vanilla Monologues.

Geniale småkaker! Deigen tar noen minutter å lage, rull til en pølse og la den hvile i kjøleskapet. Skjær av skiver, og stek til deilige småkaker.

Blogginnlegget fortsetter etter annonsen:

Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no

Nydelige fyldige og sprø shortbread med smak av appelsin, og spekket med pekannøtter. Mmmmm!
Men hva er egentlig shortbread? Det er en superenkel småkake av skotsk opprinnelse, som er perfekt til kaffekoppen.

Den tar bare noen minutter å slenge sammen, og så skal den rulles til en pølse og hvile i kjøleskapet. Deretter trenger du bare å skjære av skiver, og steke. Du kan også fryse deigen, og skjære av emner etterhvert som du har lyst på nystekte småkaker.

Geniale småkaker! Deigen tar noen minutter å lage, rull til en pølse og la den hvile i kjøleskapet. Skjær av skiver, og stek til deilige småkaker.

Foto: Marie H. Roald/ TheVanillaMonologues.blogg.no

Disse småkakene sprer seg minimalt under steking, og er derfor også perfekte til å stikkes ut i former og pyntes. For å få min egen smakfulle vri på shortbread har jeg her lagt til både appelsinsyltetøy og pekannøtter i deigen, sammen med en god dose vanilje og kanel.
Har du lyst å lage din egen versjon kan du legge til tørket frukt, andre typer nøtter eller sjokoladebiter!

Kommentarer

Annonse:

Smått og godt