Sitron- og blåbæriskrem

Alle bilder: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com.

Å lage iskrem uten iskremmaskin eller stavmikser har aldri vært enklere. Du trenger få ingredienser, en skål, en visp, – og du har en fantastisk grunnoppskrift til vaniljeiskrem. Iskremen har en fløyelsmyk konsistens, og med denne grunnoppskriften kan du blande inn dine favorittsmaker.

I mange år har jeg lagt iskrem med søt kondensert melk, men i denne type iskrem kan dette bli for søtt. Dette er en ny versjon vaniljeiskrem, mindre søt, men like god.
Jeg har også lagt blåbæriskrem, – en fløyelsmyk, deilig iskrem. Smaken av sitron og blåbær sammen er fantastisk.

Video:

Vaniljeiskrem (grunnoppskrift)

5 dl kremfløte

175 g søt kondensert melk (ikke Vikingmelk)

1 ts. vanilla bean paste eller vaniljeekstrakt

Sitron- og blåbæriskrem

1 porsjon vaniljeiskrem (grunnoppskrift, se over)

1 sitron, både sitronsaft, + revet sitronskall

½ dl yoghurt naturell

2 ½ dl blåbærsaus, du finner oppskriften på det her.

Slik lager du vaniljeiskrem

Pisk fløte luftig.

Bland i vanilje og søt kondensert melk, og rør alt godt sammen.

Du har nå en grunnoppskrift på vaniljeiskrem.

Nå kan du tilsette ønsket smak eller la den være slik den er, før du har kremen over i en oppbevaringsboks med lokk, og setter i fryseren i minst 5 timer (eller helst over natten).

Slik lager du blåbæriskrem

Lag 1 porsjon vaniljeiskrem (grunnoppskrift).

Tilsett yoghurt naturell, blåbærsaus, sitronskall og sitronjuice, og rør alt godt sammen.

Ha kremen over i en oppbevaringsboks med lokk, og sett i fryseren i minst 5 timer (eller helst over natten).

Jeg bruker en lekker silikonform og dekker den med plastfolie før jeg fryser den.

Server iskremen og nyt!