Slik blir vaflene enda bedre

De fleste av oss lager vafler både titt og ofte- gjerne uten oppskrift. «På slump» som vi liker å kalle det! Men hva med å spandere et par minutter på å få dem enda litt bedre? Her er oppskriften på enda bedre vafler:

Foto: Erik Hannemann
SAMME OPPSKRIFT, ULIK SMAK: Vafler kan spises på så mange måter. Grove vafler til matpakken, fine vafler til helgekosen og dessertvafler til spesielle anledninger. Denne oppskriften kan du bruke til alle disse alternativene Foto: Erik Hannemann

INGREDIENSER:
2 egg
1,5 dl sukker
3 dl kulturmelk
3,5 dl helmelk
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
150 g smeltet smør

Oppskriften holder til 10-12 plater

SLIK GJØR DU:

1. Knekk eggene i en blender, vi anbefaler KitchenAid Artisan K400 for perfekt smak og tekstur! Blenderen fra KitchenAid får du blant annet kjøpt hos Elkjøp.

2. Ha i skummet kulturmelk og helmelk, sikt inn melet og ha i resten av ingrediensene.

3. La blenderen blande alt godt sammen. La deretter røren stå 5-10 minutter.

4. Pensle vaffeljernet med godt med smør. Stek vaflene til de er gylne. Server vaflene med rømme, syltetøy, ost eller smør.

4. NYT!


Fylte dessertvafler:

Jordbærsaus:
100 g sukker
100 g vann
1 ts vaniljeekstrakt
500 g jordbær
1 sitron, saften og skallet


SLIK GJØR DU: 

1. Hell sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele, og varm opp sirupen slik at den blir lunken og flytende.
2. Hell bringebær eller jordbær, sukkersirup, sitronsaft og sitronskall i en blender.
3. Kjør alle ingrediensene i blenderen til sausen er jevn og fin.
4. Oppbevares i kjøleskapet i maks fire dager. Fryser du sausen ned, holder den i flere uker.

Plasser en vaffel i en kopp/ på en skål, fyll den opp med jordbærsaus og vaniljekrem, og topp med friske bær og revet sjokolade.

 

FRISK JORDBÆRSAUS: Hva med å ta med deg smaken av sommer inn i høstmørket? La oss fylle vaffelen med en deilig, frisk, varm jordbærsaus og mimre tilbake til bekymringsfrie sommerdager. Nam! Foto: Unsplash.com

Viste du at:

En perfekt blanding er mer enn bare å kombinere ingredienser. Måten ingrediensene ligger i blenderen på har stor innvirkning på selve prosessen, teksturen, smaken og resultatet!

Slik skal du bygge opp ingrediensene i blenderen:
1. væske
2. Søtningsmidler
3. Grønne grønnsaker
4. Myke ingredienser
5. Frukt, grønnsaker, nøtter, frø og korn
6. Frosne ingredienser og isbiter

KitchenAid Artisan K400: Denne blenderen er utstyrt med en adaptiv motor, asymmetriske blader av rustfritt stål og en beholder i ribbet glass. Blenderen gjør det enkelt å diske opp med smakfulle supper, forfriskende smoothier, kalde sommerdrikker og mye mer.  Foto: Elkjøp.no


Blenderen fra KitchenAid får du blant annet kjøpt hos Elkjøp ved å klikke her. 

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 499510


Varnish cache server