De fleste av oss lager vafler både titt og ofte- gjerne uten oppskrift. «På slump» som vi liker å kalle det! Men hva med å spandere et par minutter på å få dem enda litt bedre? Her er oppskriften på enda bedre vafler:

INGREDIENSER:
2 egg
1,5 dl sukker
3 dl kulturmelk
3,5 dl helmelk
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
150 g smeltet smør
Oppskriften holder til 10-12 plater
SLIK GJØR DU:
1. Knekk eggene i en blender, vi anbefaler KitchenAid Artisan K400 for perfekt smak og tekstur! Blenderen fra KitchenAid får du blant annet kjøpt hos Elkjøp.
2. Ha i skummet kulturmelk og helmelk, sikt inn melet og ha i resten av ingrediensene.
3. La blenderen blande alt godt sammen. La deretter røren stå 5-10 minutter.
4. Pensle vaffeljernet med godt med smør. Stek vaflene til de er gylne. Server vaflene med rømme, syltetøy, ost eller smør.
4. NYT!
Fylte dessertvafler:
Jordbærsaus:
100 g sukker
100 g vann
1 ts vaniljeekstrakt
500 g jordbær
1 sitron, saften og skallet
SLIK GJØR DU:
1. Hell sukker, vann og vaniljeekstrakt i en kjele, og varm opp sirupen slik at den blir lunken og flytende.
2. Hell bringebær eller jordbær, sukkersirup, sitronsaft og sitronskall i en blender.
3. Kjør alle ingrediensene i blenderen til sausen er jevn og fin.
4. Oppbevares i kjøleskapet i maks fire dager. Fryser du sausen ned, holder den i flere uker.
Plasser en vaffel i en kopp/ på en skål, fyll den opp med jordbærsaus og vaniljekrem, og topp med friske bær og revet sjokolade.

Viste du at:
En perfekt blanding er mer enn bare å kombinere ingredienser. Måten ingrediensene ligger i blenderen på har stor innvirkning på selve prosessen, teksturen, smaken og resultatet!
Slik skal du bygge opp ingrediensene i blenderen:
1. væske
2. Søtningsmidler
3. Grønne grønnsaker
4. Myke ingredienser
5. Frukt, grønnsaker, nøtter, frø og korn
6. Frosne ingredienser og isbiter

Blenderen fra KitchenAid får du blant annet kjøpt hos Elkjøp ved å klikke her.