Småkakehorn med mandler

Dette blogginnlegget er skrevet av Kristine Ilstad fra Det søte liv.

Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Småkaker er ideelt når du bare vil ha en liten søt kakebit som ikke er for mektig.

Disse er veldig gode på smak og blir dessuten ekstra festlige med glasur og fargerikt kakestrøssel.

Kjekt å ha i kakeboksen!

PS: Og så må jeg nevne at den vakre tallerkenen på bildet er kjøpt på slottet i Madrid…  så vet dere det … Grin

Ingredienser:

 100 g mandler
 250 g hvetemel
 1 ts bakepulver
 100 g sukker
 200 g smør
 1 eggeplomme
 2 ss melk

Pynt:
 2 dl melis
 1 ss vann
 kakestrøssel

Fremgangsmåte:

Skåld og mal mandlene. Bland med mel, bakepulver og sukker. Smelt smøret og ha i sammen med eggeplomme som er pisket sammen med melken. Kna raskt sammen til en deig. (Deigen kan også blandes raskt sammen i en food processor med hakkekniv.)

Trill deigen ut til en pølse. Del pølsen opp i jevnstore biter. Form til små horn som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 15-20 min. Avkjøl kakene helt.

Lag tynn melisglasur og glaser kakene. Dryss over litt kakestøssel til pynt.

La kakene stå kaldt til melisglasuren har stivnet.

Tips:

Oppbevar kakene i kjøleskapet i en tett kakeboks med matpapir mellom lagene.