Smultringer rullet i sukker og kanel

PicMonkey Collage

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Hei alle sammen.

Dagens fristelse er donuts – smultringer – rullet i kanel og sukker.

E95A1540

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Smultringer (ca 30 stk)

  • 50 g fersk gjær
  • 2 ½ dl lunken melk
  • ½ dl lunkent vann
  • 3 ss sukker
  • 550–650 g hvetemel (ikke tilsett de siste 100 grammene før helt mot slutten, og bare hvis deigen fremdeles er klebrig)
  • 100 g smør
  • 3 egg
  • frøene fra ½ vaniljestang
  • solsikkeolje, til steking

Sukker- og kanelblandingen:

  • 1 -2 ts kanel
  • 250 g sukker

Ha gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk, lunkent vann og 1 spiseskje av sukkeret. Sett det til side i 10 minutter – gjæren vil da boble opp som tegn på at den er aktiv.

2

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

33

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Ha resten av sukkeret, hvetemel, smør, egg og vaniljefrø i en mikserbolle. Tilsett gjærblandingen og elt det godt sammen til det slipper kanten av bollen.

IMG_9752

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

IMG_9782

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Dekk bollen med et klede og sett deigen til heving i 30–40 minutter, eller til den har tredobbel størrelse.

IMG_9806

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Ha deigen på arbeidsbordet og kjevle den ut til en firkant – min er ca. 1 cm tykk.

E95A1497

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Bruk en utstikker og stikk ut passe store sirkler. Bruk en litt mindre utstikker og stikk ut hull i midten. Dekk med klede og la dem etterheve i 20 minutter.

E95A1507

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Varm opp solsikkeoljen til stekingen. Skru ned komfyren når oljen er varm, og stek smultringene én etter én i 30 sekunder på hver side.

Ta dem opp av oljen og la dem renne av på kjøkkenpapir i 30 sekunder.

E95A1509

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Vend dem i sukker- og kanelblandingen.

E95A1524

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Så er det bare å nyte… De er aller best når de er nystekte og sammen med et deilig glass melk.

E95A1533

Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com

 

Håper du ble fristet.

Logo Manuela (2)