Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Hei alle sammen.
Dagens fristelse er donuts – smultringer – rullet i kanel og sukker.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Smultringer (ca 30 stk)
- 50 g fersk gjær
- 2 ½ dl lunken melk
- ½ dl lunkent vann
- 3 ss sukker
- 550–650 g hvetemel (ikke tilsett de siste 100 grammene før helt mot slutten, og bare hvis deigen fremdeles er klebrig)
- 100 g smør
- 3 egg
- frøene fra ½ vaniljestang
- solsikkeolje, til steking
Sukker- og kanelblandingen:
- 1 -2 ts kanel
- 250 g sukker
Ha gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk, lunkent vann og 1 spiseskje av sukkeret. Sett det til side i 10 minutter – gjæren vil da boble opp som tegn på at den er aktiv.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Ha resten av sukkeret, hvetemel, smør, egg og vaniljefrø i en mikserbolle. Tilsett gjærblandingen og elt det godt sammen til det slipper kanten av bollen.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Dekk bollen med et klede og sett deigen til heving i 30–40 minutter, eller til den har tredobbel størrelse.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Ha deigen på arbeidsbordet og kjevle den ut til en firkant – min er ca. 1 cm tykk.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Bruk en utstikker og stikk ut passe store sirkler. Bruk en litt mindre utstikker og stikk ut hull i midten. Dekk med klede og la dem etterheve i 20 minutter.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Varm opp solsikkeoljen til stekingen. Skru ned komfyren når oljen er varm, og stek smultringene én etter én i 30 sekunder på hver side.
Ta dem opp av oljen og la dem renne av på kjøkkenpapir i 30 sekunder.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Vend dem i sukker- og kanelblandingen.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Så er det bare å nyte… De er aller best når de er nystekte og sammen med et deilig glass melk.
Foto: Manuela Kjeilen/passionforbaking.com
Håper du ble fristet.