Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra passionforbaking.com

For noen år siden var jeg i Candy Kitchen i Savannah. Der fikk jeg smake noe som jeg sent vil glemme: Caramel Apple. Jeg elsket den deilige smaken av syrlig eple og søt karamell, så i dag laget jeg dem hjemme.
Herlige, grønne epler dyppet i karamell med deilige vaniljefrø … Så utrolig godt!
Disse er også en stor favoritt hos barna.

Southern treat caramel apples:
* 6 epler
* 1 porsjon av karamellsausen under
* 6 pinner
* Evt. knuste pecannøtter
Karamellsaus:
* 225 g sukker
* 65 ml. vann
* 85 ml. varm kremfløte
* 1 ts vaniljeekstrakt
* 70 g usaltet smør
Hell vann og sukker i en kjele, la den stå på komfyren på middels varme og rør til du ser at sukkeret er oppløst.
Skru opp varmen til det høyeste. Nå må du ikke røre mer i det.
Ta kjelen av platen når du ser at blandingen har fått en fin karamellfarge.
Tilsett varm kremfløte, pass på her, det kan boble og bruse opp når du heller i fløten.
Tilsett vaniljeekstrakt, etterfulgt av smør. Sett kjelen tilbake på kokeplaten og rør til smøret er helt smeltet og blandingen ikke lenger bruser opp.

Southern treat Caramel apples
Du trenger først og fremst epler. I Nashville brukte de grønne epler, jeg elsker grønne aller mest, men liker du røde epler best kan du selvfølgelig bruke det.
Ta stilken ut av eplene og sett inn en pinne.
Lag karamell slik det står beskrevet her oppe, og avkjøl den bare 2-3 minutter.
Spray matfett på et ark med bakepapir. Dypp hvert eple i den deilige karamellen og sett dem på bakepapiret.

Dette er bare supergodt, og karamellen holder seg myk så her knekker du ingen tenner…

En lite minne fra Savannah’s Candy Kitchen i Nashville – made with love in my kitchen.
Har du forresten vært i Nashville noen gang?

Godt med et glass melk ved siden av, og jeg drømmer meg litt tilbake til Nashville…

Håper dere ble fristet.
Varme klemmer fra meg til deg.
